NAKON ŠEST GODINA

Sve je dogovoreno; Hrvat napušta Otok i seli k reprezentativnom suigraču

21.03.2024 u 14:32

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac, 31-godišnji Borna Barišić još 2018. godine stigao je u Glasgow i odjenuo dres Rangersa. Kako pišu otočki mediji, on će se ovog ljeta preseliti u Tursku te postati Oršićev i Benkovićev suigrač u Trabzonsporu

Kako prenosi Daily Mail, Barišić je dogovorio sve s turskim Trabzonsporom i očekuje se da će transfer uskoro biti zgotovljen. Već je ugovorio osobne uvjete, jer aktualni ugovor u Škotskoj vrijedi mu do 31. svibnja ove godine.

Drugim riječima, odmah po isteku ugovora može bez odštete potpisati s Turcima.

Barišić je u posljednje vrijeme imao i problema s ozljedama, pa je izgubio mjesto u početnoj momčadi, stoga u Rangersu i nisu bili baš 'zagrijani' za produženje suradnje.

Od deset utakmica u 2024. godini, Barišić je nastupio u svega četiri, s time da je samo u jednoj odigrao gotovo svih 90 minuta.

Na posljednjem Dalićevom popisu našao se među kandidatima s pretpozivom. S time što je bio dio momčadi koja je u Katru uzela svjetsku broncu te srebro u Uefinoj Ligi nacija.

U Rangerse je stigao iz Osijeka 2018. godine. Tada je Osijek dobio 2,5 milijuna eura, a sam nogometaš je do sada upisao 230 nastupa za Rangerse. Osvojio je i tri trofeja u Škotskoj, a prije toga trofej prvaka s Dinamom (op.a. u sezoni 2015./16.), ali u dresu Modrih odigrao je tek jednu utakmicu.

Dio ugovora s Dinamom odradio je kao posuđeni igrač u Lokomotivi.