SPORT I POLITIKA

'Svaki navijač trebao bi se osjećati slobodno u Katru, imam jamstva'

  • B.T./Hina
  • Zadnja izmjena 04.11.2022 12:21
  • Objavljeno 01.11.2022 u 16:46
Bionic
Reading

Njemačka ministrica unutarnjih poslova, također zadužena za sport, prisustvovat će prvoj utakmici Njemačke na Svjetskom prvenstvu 2022. protiv Japana 23. studenoga, najavila je u utorak, nakon dvodnevnog posjeta Katru

"Važno je podržati Katar u njegovim ključnim reformama za budućnost. Zato sam odlučila podržati proces i otići tamo na prvu utakmicu Njemačke. Također ćemo podržati reforme u Katru nakon Svjetskog prvenstva, tako da se svakodnevna stvarnost radnika migranata i stanje ljudskih prava nastavi poboljšavati", rekla je Nancy Faeser za javni kanal ARD.

Ona je otputovala s predsjednikom Njemačkog nogometnog saveza Berndom Neuendorfom u dvodnevni posjet Dohi, tijekom kojeg se sastala s katarskim premijerom i ministrom unutarnjih poslova šeikom Khaledom bin Khalifa Al Thanijem, predsjednikom FIFA-e Giannijem Infantinom, predstavnicima sindikata i dužnosnicima UN-a.

Tvrdi da je "po prvi put dobila sigurnosna jamstva" za sve gledatelje Svjetskog prvenstva, uključujući LGBT + posjetitelje, u zemlji u kojoj su seksualni odnosi između osoba istog spola kriminalizirani.

"Svi ljudi, bez obzira odakle dolaze, koga vole i u što vjeruju, trebaju biti sigurni. Svaki navijač trebao bi se osjećati slobodno i kretati se sigurno. Premijer mi je dao ovo sigurnosno jamstvo", rekla je Nancy Faeser. 

Prvotno planirana kao pratnja njemačke ministrica u Dohi, povjerenica njemačke vlade za ljudska prava Luise Amtsberg otkazala je svoje putovanje uoči samog polaska.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal