SPROVOD F1 TALENTA

Suze i tuga u Nici: Tvoja smrt velika je nepravda!

21.07.2015 u 15:05

  • +5

Sprovod Julesa Bianchija u Nici

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Jean-Pierre Amet

Bionic
Reading

U utorak je u Nici održan sprovod Julesa Bianchija, tragično preminulog F1 vozača koji je devet mjeseci ležao u komi nakon nesreće na Velikoj nagradi Japana...

Bianchi je postao prvi poginuli F1 vozač na stazi nakon 21 godine i smrti Ayrtona Senne u Imoli, a na njegovom pogrebu okupili su se brojni bivši i sadašnji vozači, uključujući Prosta, Hamiltona, Vettela, Buttona, Rosberga i Massu. U Nici je bio i predsjednik FIA-e Jean Todt te predstavnici Bianchijeve bivše momčadi Marussije, kao i bivši timski kolega Max Chilton.

Uz pjesmu 'Hotel California' unesen je lijes u katedralu Sainte-Reparate gdje je održana i misna svečanost.

'Njegova smrt bila je jako nepravedna. Jules se nikad neće moći popeti na pobjedničko postolje, zato od vas tražim da mu plješćete sada,' rekao je svećenik okupljenom mnoštvu koji je opisao Bianchija kao šampiona rijetkog talenta, ali i mladića iznimne skromnosti.

'Tvoja hrabrost, snaga i ponos ostat će u nama urezani zauvijek, što god se dogodilo. Kad god budemo tužni ili nas bilo strah, znamo da ćeš biti uz nas. Zauvijek ćemo te voljeti,' rekao je otac Philippe koji se borio sa suzama.

Bianchi će biti kremiran u Monaku, a na Velikoj nagradi Mađarske ovog vikenda sve će biti u znaku tragično preminulog mladog talenta.