SAD SIGURNO NEĆE TRČATI

Suspenzija olimpijskom pobjedniku - jer se umirovio

19.04.2013 u 09:52

Bionic
Reading

Prilično bizarnom odlukom Američke antidopinške agencije (USADA) nekadašnji olimpijski pobjednik na 200 metara Shawn Crawford (35) suspendiran je na dvije godine

Trofejni atletičar kažnjen je jer triput nije dostavio USADA-i podatke o tome gdje će se nalaziti kako bi eventualno mogao biti testiran izvan natjecanja. Sporno je, međutim, što njegov trener tvrdi da se Crawford odlučio umiroviti još nakon lanjskih 'trialsa' te da je dostavio dokumente o umirovljenju Američkom atletskom savezu (USATF).

'Ne razumijem ovu odluku. Shawn nije navukao sprinterice gotovo godinu dana. Kako je moguće da se ovo dogodi? To je pogreška i uvjeren sam da će istina izaći na vidjelo. Osoba koja godinu dana nije nosila sprinterice, oženjeni čovjek koji se pokušava brinuti za obitelj i što dobije za kraj karijere? Dvogodišnju suspenziju? Ne razumijem,' uzrujano je poručio Crawfordov trener Bob Kersee.

Najponosniji trenutak Crawfordove karijere

Svaki atletičar mora potpisati službeni dokument o umirovljenju kako bi ga se maknulo s popisa za doping-kontrolu izvan natjecanja. Glasnogovornica USATF-a Jill Geer potvrdila je da je Crawford to i napravio ranije ove godine.

Crawford je u Ateni 2004. godine osvojio zlato na 200 metara, a četiri je godine kasnije u Pekingu bio srebrni u istoj disciplini.