SPEKTAKL U MADRIDU

Sušec: El Clasico je najveći derbi koji postoji

10.04.2010 u 13:48

Bionic
Reading

Nogometni spektakl, dvoboj Reala i Barcelone počinje u 22 sata, a gledatelji će moći pratiti izravan prijenos na Areni Sport, 8. kanalu na MAXtv-u i tportalu. El Clasico će prenositi Božo Sušec s kojim smo porazgovarali o najvećem svjetskom derbiju

Proslavljenog sportskog novinara i komentatora uhvatili smo telefonski baš dok se pripremao za prijenos španjolskog derbija te mu ukrali malo vremena.

'Za ovakvu utakmicu se priprema četiri do pet sati. Naravno, tijekom cijele godine pratim susrete Reala i Barcelone', rekao nam je Sušec koji se nakon tri mjeseca vraća u komentatorsku kabinu.

'Zadnji sam prijenos radio 3. siječnja. Nedostajao mi je taj posao i drago mi je da se vraćam.'

El Clasico koji se pamti

I to baš na El Clasico.

'To je zasigurno najveći derbi koji postoji na klupskoj razini. Tu igraju dvije sjajne ekipe, nevjerojatne snage. Znam da nas očekuje utakmica s fantastičnom atmosferom, spektakularnom igrom i golovima. Pa u tim dvobojima igraju dva najbolja nogometaša svijeta u posljednje dvije godine, Cristiano Ronaldo i Messi, ali tu su i ostali njihovi sjajni suigrači. Osim toga, i ulog je velik, jer ta utakmica najvjerojatnije odlučuje o naslovu prvaka. Momčadi su bodovno poravnate, a u gol razlici dijeli ih samo jedan pogodak', kazao nam je Sušec.

Igra se na Santiago Bernabeuu - Real je favorit ili…?

'Gledao sam i vidio da kladionice daju malu prednost Realu, ali ja mislim da svakoj momčadi koja ima Lea Messija treba dati prednost', rekao je Sušec koji ima više simpatija prema Barceloni.

'Barcelona mi se više sviđa zbog načina igre, prepoznatljivosti, spektakla s puno golova.'

Nije trebalo previše pogađati koji mu je najdraži El Clasico.

'Pratio sam ih puno i prenosio, ali najdraži mi je možda ovaj zadnji, prošle sezone, kada je Barcelona slavila u Madridu 6:2.'

Bez obzira što u obje momčadi nema više toliko domaćih igrača, El Clasico nije izgubio na prepoznatljivosti.

'To su sve sami profesionalci, njima ne treba dodatna motivacija kada se susreću, no ako se bolje pogleda, i jedni i drugi su radili selekciju tako da su Španjolci koji igraju u momčadima iz njihovog područja - Kastiljci u Realu, a Katalonci u Barceloni.'

I za kraj usporedba s derbijem Dinamo – Hajduk.

'To je jednostavno nemoguće uspoređivati. Jasno je i zašto, zbog kvalitete i same igre. No i tu ima nekih sličnosti, jer je i napetost te interes kada igraju Dinamo i Hajduk u hrvatskim okvirima kao i kada igraju Real i Barcelona', završio je Sušec.

Utakmicu Real Madrid vs. Barcelona možete večeras gledati uživo na tportalu.