NBA LIGA

Sunsi teško mogu protiv Denverovog napada

12.11.2012 u 13:49

Bionic
Reading

Noć nakon što su nadoknadili 26 poena zaostatka i svladali Cavse, Phoenix Sunsi (3:4) su u subotu otputovali u Salt Lake City gdje su nadskakani 52-37 i limitirani na 36,8 posto šuta u 94:81 porazu od Jazzera.

'Ne mislim da smo na teren izašli nezainteresirani. Naša obrana je bila poprilično dobra. U jednom trenutku smo obranili osam od deset napada, ali na drugoj strani nismo uspjeli ubaciti loptu u koš', izjavio je trener Alvin Gentry.

Njegova momčad baš i nije često ove sezone igrala dobru obranu. Naime, Sunsi primaju 103,4 poena i dopuštaju protivnicima čak 43,5 posto šuta za tri poena po čemu su među najgorim momčadima u NBA-u.

Na drugoj strani terena njima trica predstavlja veliki problem što nije ni čudo s obzirom da više nema Stevea Nasha i bolesnog Channinga Fryea, a Michael Beasley, koji u Phoenixu želi oživiti svoju karijeru, postiže 12,9 poena uz 34,7 posto šuta iz igre uključujući 25,9 posto iza linije za tri poena.

Možda najveći problem Sunsa su slabi ulasci u utakmicu. U prvoj četvrtini primaju čak 28,7 poena (najviše u ligi), a u posljednje dvije utakmice su nakon 12 minuta igre ukupno zaostajali čak 31 poena.

'To je vrlo teško. Ne možemo očekivati da ćemo svaki puta nadoknaditi 26 koševa zaostatka kao u petak. Moramo biti konstantni svih 48 minuta utakmice. Kada bi to uspjeli postići mislim da bi bili OK', smatra Luis Scola čije su brojke obrnuto proporcionalne sa uspjehom momčadi. Naime, kada postigne 15 ili više poena Sunsi imaju 0-4 omjer, a kada postigne 13 ili manje njegova momčad ima 3-0 omjer.

U US Airways Centar stižu Denver Nuggetsi (4-3) koji također imaju dosta toga za riješiti, pogotovo po pitanju napadačkog učinka. Tijekom gubitničkog niza šutirali su 42,7 posto iz igre, a tijekom pobjedničkog još nižih 42,5 posto. Nuggetsi su prije dva dana u prvom poluvremenu protiv Warriorsa šutirali samo 32,7 posto iz igre, ali su, ponajviše zahvaljujući obrani uspjeli slaviti 107:101 nakon čak dva produžetka.

'Obranom dobivamo utakmice. Kenneth Faried nam daje potrebnu energiju u skoku i to se odražava na cijelu momčad. Samo zbog zalaganja u obrani uspijevamo izlaziti kao pobjednici iz utakmica', kaže trener George Karl čija je ekipa zadržala Warriorsa na 38,2 posto šuta iz igre što im je četvrti puta ove sezone da su limitirali protivnike ispod 39,0 posto, dok im je u cijeloj prošloj to uspjelo samo osam puta.

Danilo Galinari zabio je pet od svojeg ukupno 21 koša u posljednjih 36 sekundi, a Nuggetsi su susret okončali serijom 11:0 i konačno slomili otpor Warriorsa. Kenneth Faried ubacio je 18 koševa uz 17 skokova, a Andre Igoudala imao je double-double-učinak (19 poena, 12 skokova).

Šuterska nepreciznost sprječava Nuggetse da budu mašina za koševe kao što su to bili proteklih sezona, ali s obzirom da su dobili četiri za redom teško da se itko može požaliti. U toj utakmici će imati dobru priliku malo popraviti napadački učinak s obzirom da igraju protiv momčadi koju su dobili šest puta zaredom s prosječnom razlikom od 15,4 poena . Tijekom pobjedničkog niza nad momčadi iz Phoenixa, Nuggetsi su postizali 119,7 poena uz 50,8 posto šuta.