OPATIJSKA DILEMA

Šuker 'poklonio' penal Dinamu. Što vi mislite?

30.10.2014 u 12:01

Bionic
Reading

Dinamo je u srijedu proživljavao dramu jer su ga samo dvije minute dijelile od ispadanja u Hrvatskom nogometnom kupu. No onda je napadač Bernard Šuker, koji je u produžecima zabio prekrasni gol, napravio prekršaj zbog kojeg je sudac Križarić pokazao na bijelu točku

Opatijci su do 89. minute držali Dinamo u šahu i 'modrima' je prijetilo izbacivanje već u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa. No umjesto da mirno utakmicu privedu kraju, domaćini su si zakomplicirali život nakon što je napadač Bernard Šuker uletio u svoj 16-erac i neoprezno, s obje ruke, srušio Ognjena Vukojevića. Precizan s bijele točke bio je Henriquez pa su se nakon 1:1 igrali produžeci. A Dinamo je u tih dodatnih 30 minuta zabio tri gola, uz prekrasan Šukerov gol za domaćine, no senzacija je ipak izostala jer su 'modri' pobijedili 4:2.

Naravno, nakon penala za Dinamo, i to u samoj završnici utakmice, uslijedile su mnoge kritike suca Križarića, no ljudi iz struke, s kojima smo kontaktirali, stali su u njegovu obranu. 

'Kao prvo moram reći da je snimka relativno loša, odnosno snimano je s velike udaljenosti. Međutim evidentno je da je domaći igrač bio u naletu i da su obje njegove ruke bile na leđima protivničkog igrača i zato se sucu Križariću ne može ništa prigovoriti', pojasnio je Branko Stipković, bivši prvoligaški sudac, a sada sudački kontrolor te novinar Sportskih novosti.

Inače, s utakmice dolazi i drugi sporni trenutak, a to je penal za Opatiju. Međutim i u tom slučaju sudačka struka stala je u zaštitu kolege, opravdavši odluku 'slobodnim sudačkim uvjerenjem'.