EL CLASICO - 19.50

Sudar Barce i Reala, strah od ekstremista!

07.10.2012 u 09:17

Bionic
Reading

Pred nama je utakmica svih utakmica, sudar Barcelone i Real Madrida (19.50), El Clasico koji privlači pozornost cijelog svijeta. Na Nou Campu 'kraljevi' spašavaju prvenstvo, no pitanje je mogu li to i učiniti

U sedmom kolu španjolskog prvenstva u katalonskom nogometnom hramu susreću se dva mrska rivala. Dvoboj je to koji je oduvijek bio više od samoga sporta, a ulog je i sada velik. Barcelona u okršaj ulazi s osam bodova prednosti i u slučaju trijumfa mnogi smatraju kako bi već u ovoj ranoj fazi bio poznat pobjednik Primere. Zato 'kraljevi' dolaze s velikim pritiskom na leđima.

'Živci rade više nego prije neke druge utakmice. Osjećaji su jači. No ne bih rekao da među igračima vlada euforija zbog razlike na ljestvici. Ipak, trijumf bi bio strašna doza morala i samopouzdanja', rekao je motor domaćina Xavi.

I jedni i drugi su uoči El Clasica imali nepoznanica oko sastava. Kod Katalonaca su ozljede napravile velike probleme u zadnjoj liniji, dok je s druge strane strateg 'kraljeva' Jose Mourinho bio na slatkim mukama i do zadnjeg trenutka nije znao kome da pruži povjerenje u veznom redu.

'Nije važno pobijediti na Nou Campu, nego da momčad dostigne onu razinu od prošle sezone kada smo osvojili naslov. Tada će mi biti svejedno koliko smo bodova udaljeni od Barcelone', rekao je Mourinho i dan prije utakmice ostao zakopčan u vezi prvih 11.

Zajedno vrijede više od milijardu eura!

Igrači Barcelone i Reala zajedno vrijede milijardu i 256 milijuna eura. Katalonci 654,5, a najvredniji je Lionel Messi koji je procijenjen na 120 milijuna eura. 'Kraljevi' imaju u svlačionici nogometaše vrijedne 601,3 milijuna, a njihov najskuplji igrač je Cristiano Ronaldo - 100 milijuna eura.

'Ne treba raditi dramu svaki put kad je neki igrač na klupi. Uvijek imamo 13 igrača koji ne igraju i svaki put se može složiti priča. Ne mogu vam reći hoće li u nedjelju igrati Özil, Kaka ili Modrić ili neće nijedan od njih', zaključio je Mourinho.

Inače, ova utakmica je označena etiketom visokog rizika. Postoji opravdan strah kako bi neke ekstremističke skupine dvoboj mogle iskoristiti za izazivanje incidenata. Pripremljene su posebne jedinice u slučaju nepredviđenih situacija, a nogometni zaljubljenici nadaju se kako će sve biti u redu i kako nas očekuje istinski spektakl. Najveći koji nogomet može pružiti.

Barcelona: Valdes- Alex, Song, Mascherano, Adriano – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Sanchez

Real: Casillas – Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo – Khedira, Alonso – Di Maria, Ozil, C. Ronaldo – Benzema.