LAK NA OKIDAČU

Sudac se pogubio, pa kartone dijelio kome je stigao; bilo je žutih i crvenih

08.12.2023 u 23:35

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 16. kola španjolskog nogometnog prvenstva Getafe je svladao Valenciju sa 1:0 (0:0).

U nervoznoj utakmici s tri crvena kartona, dva za goste i jednim za domaće, strijelac jedinog gola bio je Borja Mayoral u 87. minuti.

No, osim ova tri crvena kartona, od kojih je jedan posljedica drugog žutog, sudac Guillermo Cuadra pokazao je još pet žutih kartona.

Ovaj 39-godišnji sudac bio je u centru pozornosti. Sve je krenulo na početku drugog poluvremena. Gabriel Paulista je dobio drugi žuti karton i Cuadra ga je poslao izvan terena i ostavio je Valenciju s igračem manje.

To se dogodilo u 50. minuti, sudac je u međuvremenu dao dva žuta kartona i zatim je uslijedio period mirnog stanja na terenu. Trajao je sve do 87. minute.

Getafe je postigao pogodak za 1:0 preko Borje Mayorala, a zatim je sudac Cuadra izgubio živce i isključio je čak dvojicu igrača zbog prigovora.

Prvo ga je iživcirao mladi veznjak Valencije Javi Guerra. Sudac je zasmetao igračima s Mestalle u jednom od napada, a to je izrevoltiralo 20-godišnjaka u dresu Valencije.

U prolazu je Guerra nešto dobacio prema Cuadri, ovaj to nije mogao pretrpjeti i pokazao mu je izravni crveni karton, pa će ovaj veznjak propustiti minimalno dvije utakmice.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

U nadoknadi utakmice još jedan crveni karton. Ovog puta je 'stradao' domaći igrač Domingos Duarte.

Portugalski defenzivac bio je u jednom duelu s protivničkim nogometašem. Nije dobio prekršaj, krenuo je u obračun, no zaustavili su ga ostali igrači.

Međutim, Cuadra je čuo grube riječi Duartea i na opće iznenađenje svih, pokazao mu je crveni karton.

Standings provided by Sofascore