TOLIKO DOBAR

Subašićeva zamjena nova zvijezda Man. Uniteda!

27.07.2015 u 12:20

Bionic
Reading

Manchester United je pojačao vratarsku poziciju i pripremio se za eventualan odlazak davida De Gee u redove madridskog Reala

Sergio Romero je postao peto ljetno pojačanje Manchester Uniteda. Argentinski vratar, koji je bio u ulozi slobodnog igrača, potpisao je trogodišnji ugovor s engleskim velikanom i odmah rekao:

'Apsloutno sam oduševljen ovim transferom. Igranje za najveće klubove svijeta je san koji ne ispune svi, a meni se upravo ispunio. Van Gaal je fantastičan trener i jedva čekam da sezona počne,' kaže 28-godišnji Argentinac koji je s Van Gaalom već osvajao nizozemski naslov prvaka prije šest godina u AZ Alkmaaru.

Romero je sjajan vratar koji je ljetos branio i u finalu SP-a (ima ukupno 62 nastupa za Argentinu), a dodatna kvaliteta mu je i što je naučio čekati. Prije dvije godina njegova Sampdoria ga je poslala na posudbu u Monaco gdje je bio alternativa Danijelu Subašiću, da bi nakon povratka u Italiju prošle sezone uglavnom 'čuvao leđa' Emilianu Vivianu.


Slična sudbina u prvoj sezoni možda ga čeka i u Unitedu. Doveden je da popuni vakuum nastao tjeranjem iz Uniteda Victora Valdesa, no ukoliko se ne realizira transfer Davida de Gee u Real Sergio će vrlo teško do ozbiljnije minutaže.

'Možda, ali ako se transfer ipak završi Romero će biti odlična zamjena. Poznajem ga dugo i spreman je preuzeti odgovornost kada god to od njega budemo tražili,' kaže Van Gaal koji je ovoga ljeta na Old Trafford doveo Schweinsteigera, Schneiderlina, Depaya, Darmiana i sada Romera.