PRVI EL CLASICO SEZONE

Suarez pred debijem iz snova, ali odlučit će - TV kuće!

24.07.2014 u 16:11

Bionic
Reading

Fantastični urugvajski napadač Luis Suarez ovoga je ljeta Liverpoolov dres zamijenio Barceloninim, no pred njim je još tri mjeseca suspenzije...

Luis Suarez mogao bi upisati svoj debitantski nastup u Barceloninom dresu u velikom 'el clasicu' krajem listopada.

Svjetska nogometna federacija (FIFA) kaznila je Suareza četveromjesečnom suspenzijom na klupskoj razini i s devet utakmica suspenzije na reprezentativnoj razini zbog griženja Giorgija Chiellinija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Danas je objavljen plan i program odigravanja nove sezone u španjolskom prvenstvu, a prvi veliki derbi između Barcelone i Real Madrida na rasporedu je za vikend 25. ili 26. listopada. A Suarezu, koji je ljetos prešao iz Liverpoola u Barcelonu uz 75 milijuna funti odštete, suspenzija istječe od nedjelje 26. listopada, što znači da bi mogao zaigrati u velikom derbiju na Santiago Bernabeuu osim ako se utakmica ne pomakne na dan ranije zbog televizijskih prijenosa.

Prema uvjetima kazne kontroverzni napadač nema niti pravo treniranja sa svojim klupskim suigračima do isteka kazne, pa je stoga ipak upitno hoće li ga trener Luis Enrique 'baciti u vatru' u jednom od najvećih svjetskih derbija.

Drugi 'el clasico' sezone na rasporedu je za vikend 22. ožujka. Branitelj naslova Atletico Madrid, novi klub Marija Mandžukića, novu sezonu u Primeri otvara utakmicom protiv Rayo Vallecana, dok Real Madrid starta ogledom protiv Elchea. Prvi madridski derbi između Reala i Atletica na rasporedu je 22. rujna.