NIZOZEMAC DOBRODOŠAO

'Stroj za postizanje golova' razveselio i Petrića

25.01.2010 u 13:28

Bionic
Reading

HSV je potvrdio angažman Ruuda van Nistelrooya. Nizozemac iz Reala u Hamburg prelazi za nula eura odštete! Transfer 'stroja za postizanje golova' pozitivno je iznenadio i Mladena Petrića, Ruudovog konkurenta u vrhu napada

Hamburger SV želi se plasirati u Champions League. I izgleda da je Petrićev klub pronašao igrača koji zna kako osigurati nastup u elitnom klupskom natjecanju. Golgeter Ruud van Nistelrooy novi je igrač HSV-a, potvrdilo je klupsko čelništvo nakon loše utakmice i poraza u Dortmundu (0:1).

'Nije bilo teško angažirati Ruuda, on se relativno brzo odlučio za nas', potvrdio je trener HSV-a Bruno Labbadia u subotu (23.1.) navečer. HSV-ove blagajnike najviše će obradovati činjenica da selidba Nizozemca iz Madrida u Hamburg ovaj klub neće koštati niti jednog jedinog eura - odšteta iznosi nula eura. Koliko će visoka biti plaća, o tome obje strane zasad šute. Jasno je da Ruud neće igrati za sitniš.

'Svi su mi preporučili da odem u Hamburg', rekao je van Nistelrooy. Navodno je odlučujući utjecaj imao Rafael van der Vaart, Realova zvijezda - i igrač koji je proveo nekoliko uspješnih godina u dresu HSV-a.

Prve reakcije iz Hamburga su vrlo pozitivne. Čak i Mladen Petrić, izravni konkurent van Nistelroya u vrhu napada, pozdravio je angažman: 'Ne trebamo diskutirati o njegovim kvalitetama. Svatko zna da je on velika svjetska zvijezda!'

Bez obzira na aktualne (koljeno i mišići) zdravstvene probleme, HSV očito nije mogao odoljeti zvučnom imenu nizozemskog 'stroja za postizanje golova'. Van Nistelrooy je jedini igrač koji je u tri europske top-lige bio najbolji strijelac (Nizozemska, Engleska, Španjolska). Za Real je on 'zabio' 64 puta u 97 utakmica, za Manchester United 95 zgoditaka u 150 susreta, a za PSV Eindhoven u 67 utakmica postigao je nevjerojatna 62 gola.

Golgeterske kvalitete van Nistelrooya nisu upitne. No transfer 33-godišnjaka za HSV je i velik rizik. Da nije bilo toliko mnogo komplikacija s ozljedama, madridski Real sigurno se ne bi tek tako lako prijevremeno odrekao njegovih usluga.

Ne zaboravimo da je van Nistelrooy u Madridu imao ugovor do kraja sezone - i da je HSV u 'normalnim' okolnostima morao platiti i masnu odštetu. U tekućoj sezoni Nizozemac je za Real odigrao samo jednu jedinu utakmicu. I naravno: u tom je susretu postigao gol.