TRAGEDIJA

Stravičan pad, poginuo kanadski skijaš

10.03.2012 u 18:26

Bionic
Reading

Kanadski freestyle skijaš Nick Zoricic (29) poginuo je nakon što je pao na utrci Svjetskog kupa discipline skicross u švicarskom Grindewaldu

Tužna vijest za svijet ekstremnih sportova, a posebice za Kanadu koja je nakon omiljene Sarah Burke u kratko vrijeme ostala bez još jednog sportaša.

Na natjecanju Svjetskog kupa 29-godišnji Nick Zoricic je pao i pri velikoj brzini udario u zaštitnu mrežu, a zatim u zemlju.

Odmah mu je pružena pomoć te je prevezen helikopterom u bolnicu, ali ozljede glave i vrata bile su preteške te je ovaj skijaš izgubio bitku za život.

Naturaliziranom Kanađaninu koji je rođen u Sarajevu je ovo bila treća sezona ovakvim načinom skijanja i njegova 36 utrka. Najbolje ostvarenje mu je bilo osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu 2011., no sada to više nije važno. Kanada je opet u suzama.

Organizator je otkazao sve subotnje utrke.

'Skijanje je veliki sport koji daje, ali i uzima. Ovo je tužan dan. Nedostajat ćeš mi prijatelju,' napisao je na društvenoj mreži odmah nakon veleslalomske pobjede u Kranjskoj Gori Amerikanac Ted Ligety.

'Organizacijski odbor utrke, FIS i Švicarski skijaški savez izražavaju najdublju sućut obitelji i prijateljima Nicka Zorčića', objavili su iz FIS-a.

Trenutak kada je Kanađanin smrtno stradao