cijena vrtoglavo raste

Strašna serija golova Kramariću donosi rekordni hrvatski transfer i povratak na Otok?

14.12.2018 u 17:24

Bionic
Reading

Nakon što je Andrej Kramarić zabio u devetoj u nizu utakmici koju je igrao ove srijede protiv Manchester Cityja, javnost na Otoku je impresionirana i počinje ga se povezivati s nekim članovima Premiershipa, prije svih West Hamom...

Hrvatski 27-godišnji napadač u zadiviljujućoj je seriji od devet utakmica u nizu u kojima je postigao pogodak u svim natjecanjima. Zabio je Španjolskoj i Engleskoj u Ligi nacija, Schalkeu, Herthi, Wolfsburgu i Augsburgu u Bundesligi, kao i Šahtaru, Lyonu te ove srijede Mancester Cityju u Ligi prvaka.

  • +17
Andrej Kramarić, hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ako poentira i protiv Borussije M'gladbach u subotu pridružit će se Lionelu Messiju koji je uspio u dva navrata postići po deset pogodaka u nizu u svim natjecanjima, a na vrhu ostaje Cristiano Ronaldo koji je poentirao u njih 11 zaredom.

Impresivna golgeterska serija Kramarića te dobra igra protiv Guardiolinih 'građana' nije ostavila ravnodušnom javnost na Otoku pa se njegovo ime spominje u kontekstu povratka u Premiership te ga se vidi kao idealno pojačanje West Hama već ove zime. Naime, 'čekićari' se ponovo muče u sredini ljestvice, a upravo napadački dio momčadi je na udaru kritika.

Za Andreja bi povratak u Englesku bez sumnje bio važan korak u karijeri, jer upravo je tamo doživio u dresu Leicester Cityja svoje najteže trenutke, sjedenjem na klupi u jesenskom dijelu šampionske sezone prije nego što je otišao na posudbu u Hoffenheim.

U međuvremenu mu je značajno porasla cijena pa će njegov sljedeći poslodavac morati platiti puno više od desetak milijuna eura odštete koliko je Leicester dao Rijeci prije tri godine. Vjeruje se da će Hoffenheim za Kramarića tražiti više od 30 milijuna eura, a onda će to biti i najveći transfer jednog hrvatskog nogometaša u povijesti.