andrej za povijest

Kramarićeva serija je strašna: Približava se čudesnim rekordima najvećih...

11.12.2018 u 12:23

Bionic
Reading

Andrej Kramarić zabio je osam golova u posljednjih osam utakmica u svim natjecanjima, čime ne zaostaje mnogo za najboljim ostvarenjima najubojitijih napadača današnjice, Lionela Messija i Cristiana Ronalda...

Podsjetimo, 26-godišnji hrvatski napadač u odličnoj je seriji, tijekom koje je postizao pogotke za Hoffenheim i našu izabranu vrstu u posljednjih osam utakmica. Zabio je Kramarić Španjolskoj i Engleskoj u Ligi nacija, Lyonu i Šahtaru u Ligi prvaka te Augsburgu, Schalkeu, Herthi i Wolfsburgu u Bundesligi.

  • +17
Andrej Kramarić, hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako je u intervjuu za tportal naglasio da ne želi mnogo govoriti o toj seriji, jer će joj prije ili kasnije doći kraj, usporedba sa sličnim postignućima najboljih nogometaša današnjice pokazuje da nije daleko od njihovih najvećih postignuća.

Naime, Lionel Messi poznat je po trpanju golova u serijama utakmica, ali kad su sva natjecanja u pitanju, nije uspio zabiti više od deset puta u nizu, jednom 2010. godine i jednom krajem 2012. te početkom 2013. godine.

Cristiano Ronaldo također je imao nekoliko jakih serija od devet utakmica u nizu u kojima je zabio, posljednju prošlog proljeća, a najjača serija bila mu je 2014. godine, kada je zabijao u čak 11 utakmica u nizu.

Zanimljivo, kad je u pitanju zabijanje golova u samo jednom natjecanju, a tu je Kramarić na četiri u nizu u Bundesligi, rekordi su još impresivniji. Lionel Messi uspio je utrpati čak 33 gola u 21 uzastopnu utakmicu u sezoni 2012./13. u Španjolskoj, a Gerd Müller je zabio 16 u nizu u sezoni 1969/70. za Bayern u Njemačkoj. Ronaldo se pak može pohvaliti s 11 uzastopnih utakmica u Ligi prvaka na kojima je zabijao.

U srijedu Andrej s Hoffenheimom gostuje kod Manchester Cityja. Neće biti lagano, ali Chelsea je za vikend pokazao da im se može zabiti. Ako mu to uspije, tada njegova golgeterska serija polako postaje legendarna...