CELTIC IMA SVOG ADUTA

Strašan napadač! Šveđanin će biti velika prijetnja Dinamu

27.09.2014 u 15:37

Bionic
Reading

John Guidetti prije samo dvije godine bio je smatran možda i najboljim mladim napadačem Europe, kada je za Feyenoord postizao gotovo pa jedan pogodak po utakmici. Povratkom u Manchester City karijera mu je krenula nizbrdo, ali ponovo je ubojit u dresu Celtica, slijedećeg Dinamovog protivnika

Nije trebalo dugo nekoć jednom od najboljih mladih napadača svijeta, sada 22-godišnjem Šveđaninu Johnu Guidettiju kako bi pokazao da nije zaboravio raditi ono što radi najbolje – trpati golove! Kada je povratio dio fizičke moći odmah je u Liga kupu protiv Heartsa postigao pogodak i asistenciju za Celtic, da bi u posljednjem kolu postigao dva pogotka kod St. Mirrena u pobjedi Kelta 2:1.

Dodatno je zanimljivo kako je za reprezentaciju Švedske odigrao tek jednu utakmicu, i to baš protiv Hrvatske na Maksimiru prije dvije godine, kada su Šveđani u prijateljskom susretu slavili 3:1. Posljednje dvije sezone silno se mučio s ozljedama i formom, bio i na posudbi u Stokeu, ali čini se kako u Celticu ponovo pokazuje raskoš svog talenta.

John Guidetti je po tipu igrača kompletan napadač. Visok je 185 centimetara, sposoban zabijati glavom, igrati leđima okrenut prema golu, ali u isto vrijeme je vrlo profinjen dribler te igrač koji mnoge braniče može proći jedan na jedan. Sa samo 19 godina to je uspio pokazati igrajući za Feyenoord, a sada podsjeća na sebe iz tog doba.

Pogeldajte sami kakav napadač će biti prva prijetnja za Dinamo ovoga tjedna u Europskoj ligi…