SVI U ČUDU

Strane legende iskreno o hrvatskim huliganima i izbacivanju s EURA

19.06.2016 u 12:58

  • +33

Huligani bakljama prekinuli dvoboj Češke i Hrvatske

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Max Rossi

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija predstavila se u dobrom svjetlu na dvije utakmice na EURU, ali sve su pokvarili huligani koji su izbili u prvi plan. Brojni bivši i sadašnji strani nogometaši dali su svoje mišljenje o incidentima u St. Etienneu (Češka, 2:2)

Svijet se čudi hrvatskim huliganima koji su dobili veliki prostor u uglednim stranim medijima. I poznate face iz nogometnog svijeta nisu propustile prokomentirati prekid na susretu Hrvatska – Češka te mogućnost da UEFA izbaci našu nacioanlnu vrstu s turnira.

'Tužno je to. Hrvatska ima vrlo jaku reprezentaciju koja može osvojiti turnir, ali njihovi navijači sve to upropaštavaju', pričao je bivši velški igrač John Hartson.

'Ne mogu ovo nikako shvatiti. Što nije u redu s pojedinim hrvatskim navijačima. Vodiš 2:1 i prekidaš utakmicu s bakljama. Nevjerojatno', rekao je legendarni vratar Bayerna i 'elfa' Oliver Kahn.

'Moje je mišljenje da Hrvate treba prvo upozoriti. Ne bi bilo pravedno odmah ih poslati kući. Glup potez njihovih navijača', rekao je negadašnji golgeter Francuske Thierry Henry

'Vjerujem da će Hrvati dobiti uvjetnu kaznu kao i Rusi, jer u St. Etienneu su bile ružnije scene nego na utakmici Rusija – Engleska', izjavio je jedan od najboljih engleskih napdača svih vremena Gary Lineker.