EKIPNE MEDALJE

Stolnotenisači spremni za Europsko prvenstvo

10.09.2009 u 13:39

Bionic
Reading

Hrvatski stolnotenisači i stolnotenisačice od predstojećeg vikenda nastupaju na Europskom prvenstvu u Stuttgartu (od 12. do 20. rujna) gdje se nadaju dobrim rezultatima, nakon dobro provedenih priprema, rečeno je danas na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu

Tamara Boroš, Andrea Bakula, Cornelia Vaida i Mirela Đurak čine ženski dio reprezentacije, dok će u muškoj konkurenciji Hrvatsku predstavljati Zoran Primorac, Andrej Gaćina, Roko Tošić i Ivan Juzbašić.

Kako je rekao trener ženske reprezentacije Boris Baniček, stolnotenisačice su u dosta teškoj skupini, sa Austrijom, Bjelorusijom i Ukrajinom.

Baniček je dodao da će bez Sandre Paović biti dosta teško na EP-u, ali da se, zbog priprema koje su dobro prošle, nadaju dobrom rezultatu. Prvi meč naše reprezentativke igraju protiv Bjelorusije i taj će sraz odlučiti tko ide u četvrtfinale. Austrijanke su favoritkinje, a zadnji meč protiv Ukrajine hrvatske bi stolnotenisačice trebale dobiti, ocijenio je Baniček.

Stolnotenisači, pak, imaju najtežu skupinu, koju čine Poljska, Austrija i Rusija, kazao je Zvonimir Korenić, trener muške reprezentacije.

'Cilj nam je ući u četvrtfinale', izjavio je ponajbolji hrvatski stolnotenisač, 40-godišnji Zoran Primorac. Dodao je da mu je to 14. europsko prvenstvo i da u ovim godinama ne treba očekivati ništa, nego igrati najbolje što može.