pogled katalonca

Što li znači ovaj Guardiolin potez kada je odlazio s Maksimira i vidio Danija Olma?

12.12.2019 u 09:30

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u srijedu su na svom stadionu doživjeli težak poraz 1:4 od Manchester Cityja. Guardiolina momčad na krilima Gabriela Jesusa, koji je od četiri Cityjeva gola zabio tri, tako je zaustavila 'modre' na putu prema novom tzv. europskom proljeću

Dinamu se u srijedu poklopilo sve negativno, što ga je na kraju koštalo ispadanja iz novih europskih izazova.

Jer do posljednjih 90 minuta momčad Nenada Bjelice mogla je biti i sudionik osmine finala Lige prvaka ili kao utješnu nagradu dobiti plasman u 16/1 finala Europske lige.

No osim što je Dinamo poražen 4:1 na svom stadionu od Cityja, Atalanta je upisala pobjedu u gostima kod Šahtara i gurnula 'modre' na dno skupine C.

Jasno, nakon takvog ishoda, ali i 'muški' odrađene utakmice protiv deset puta skuplje momčadi, Dinamovi su nogometaši vidno razočarani napuštali maksimirski stadion. Nisu bježali od izjava, ali na licima im je bila tuga, nedostatak 'volje za životom'.

  • +54
Dinamo - Manchester City, 6. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Takav je, naravno, bio i Dani Olmo. Odradio je tek par fotografiranja s djecom, navukao 'kiseli osmijeh' jer zna koliko djeci takve fotografije znače te je laganim, pomalo šepajućim korakom, krenuo majci u zagrljaj.

No baš pored ograde gdje je prolazio 21-godšnji španjolski reprezentativac, za kojim se već sada otimaju europski velikani, s upaljenim motorima stajao je bus s igračima Manchester Cityja. U prvom redu sjedio je Pep Guardiola, nogometni stručnjak koji je dan uoči utakmice rekao kako 'građani' 'svakog mjeseca kupuju sto igrača, a da je među njima i Dani Olmo', što je zvučalo malo posprdno.

'Olmo je vrhunski igrač, pred njim je svjetla budućnost, a to pokazuje i njegova partija večeras. Što se tiče toga koliko bi njegov transfer koštao o tome ne bih govorio. Do transfera će vjerojatno doći ako to žele i Dinamo i Olmo. Bitno je da se radi o odličnom igraču i siguran sam da može igrati u najjačim europskim ligama', kazao je Guardiola nakon utakmice.

Pratili smo kako će i hoće li uopće netko od njih dvojice reagirati, a lako je bilo uočljivo da Guardiola pogledom prati Olmovo kretanje. Valjda kao i u vrijeme svojih igračkih dana. U jednom trenutku Olmo je pogledao prema busu, pogledi su im se susreli, a onda je španjolski stručnjak, jedan od najcjenjenijih trenera današnjice, dignuo palac, osmjehnuo mu se i kimnuo glavom u znak odobravanja.

I nije to bilo kurtoazno pozdravljanje, jer tako Guardiola nije pozdravio nijednog od ostalih Dinamovih igrača, već dokaz da i on uistinu vrednuje sve ono što Dani Olmo pokazuje na nogometnim terenima.

Teško je iz ovog poteza i lijepe geste izvlačiti konkretne zaključke, no definitivno je kontakt uspostavljen. Hoće li on uroditi kakvom zajedničkom suradnjom u budućnosti, vidjet ćemo vrlo brzo.