KAKAV LIK

Što je bilo ovom sucu? Nakon teškog nokauta on je napravio nešto neshvatljivo i ugrozio zdravlje stradalog borca

18.11.2020 u 18:04

Bionic
Reading

Brazilska MMA promocija Thunder Fight neočekivano se našla na stranicama svjetskih MMA portala te na forumima i društvenim mrežama. Nažalost po njih, ne zbog nekih dobrih borbi, odličnog rostera boraca ili bilo čega sličnog tome. Tamo su se našli zbog reakcije suca tijekom borbe na njihovoj priredbi.

U borilštu su se našli izvjesni Jessian Lucas i Michael Douglas, a već u desetoj sekundi je prvi pogodio high kick kojim je nokautirao svog protivnika i borba je trebala biti gotova. No, tad je na scenu stupio sudac Kleber Lopes. Krenuo je prekinuti borbu, ali je stao i pustio da se ista nastavi. Nakon još nekoliko udaraca iz gornje pozicije, ipak se odlučio uskočiti između boraca, piše Fight Site.

Onda slijedi novi šok. Nakon razgovora s teško nokautiranim borcem je dao znak za nastavak. Lucasu također ništa nije bilo jasno, no on je odradio svoj posao do kraja. Već iduća serija udaraca bila je dovoljna da Douglas još jednom završi na podu. Tada je sudac napokon uskočio i prekinuo borbu. Sve to možemo vidjeti OVDJE.

Reakcija je na kraju došla i do strane ovlaštene komisije, koja je osjetila potrebu ispričati se radi odluke suca, odluke koja je teško objašnjiva. Kako mu je mogla na pamet pasti odluku da borbu koju je prekinuo odluči nastaviti?

'U 11. sekundi prve runde, Michael je bio nokautiran udarcem nogom u glavu i sudac je tu napravio prvu pogrešku, nije prekinuo borbu. Drugu pogrešku napravio je kad je odlučio da će se borba nastaviti, iako je borac prije toga bio bez svijesti', napisao je predsjednik komisije, usput se ispričavši fanovima, borcima, timovima te promociji na čijoj se priredbi borba održala.