Mateša i hoo tuguju

Stižu reakcije nakon smrti Ćire Blaževića; javili su se njegovi klubovi Rijeka i Varaždin, a oglasio se i njegov vjerni pomoćnik Ivan Katalinić

08.02.2023 u 12:30

Bionic
Reading

Iz cijele Hrvatske i okolnih država stižu reakcije na smrt hrvatskog nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića koji je u Zagrebu preminuo u 88. godini.

Među prvima se javoi legendarni splitski nogometni trener Ivan Katalinić koji je bio pomoćnik Blaževića u hrvatskoj reprezentaciji i najzaslužniji je što je Dražen Ladić briljirao te 1998.:

'Kad se sjetim Ćire uvijek se vraćam u prošlost naših dvoboja kada je on bio trener Dinama, a ja Hajduka. Naravno, uvijek se sjetim i velikog uspjeha hrvatske reprezentacije 1998. godine kada smo osvojili brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Tada je bio proglašen za najboljeg trenera, tada je postao trener svih trenera i to je ostao do danas. Otišao je jedan uistinu veliki čovjek.'

Javila se i NK Rijeka priopćenjem:

„U 88. godini otišao je jedan od najvećih Miroslav Ćiro Blažević. Otišao je trener svih trenera koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri ostvario sjajne rezultate, a kao najveći uspjeh ističe se brončana medalja i treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine do koje je stigao u ulozi izbornika Hrvatske. Ćiro je u svojoj dugogodišnjoj karijeri dio svoje igračke i trenerske karijere proveo u Rijeci. Ćiro je bio osebujna ličnost hrvatskog i jugoslavenskog nogometa koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, vrhunski trener i uglađeni gospodin“.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora

Zlatko Mateša: Ćiro je osvajao i trofeje i ljude!

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač poslali su brzojav sućuti povodom smrti Miroslava Ćire Blaževića.

'Poštovana obitelji Blažević, s velikom tugom primili smo vijest o odlasku vašeg i našeg Ćire. Bio je čovjek koji je osvajao i ljude i trofeje; ljude oko sebe - druželjubivošću, jednostavnošću i duhovitošću, a trofeje - inteligencijom i trenerskom genijalnošću. Ostavio je dubok pečat u hrvatskom sportu, posebno kao izvorni kreator fantastične priče o Vatrenima koja traje još i danas. To je neodvojivo od njegova imena i ostat će kao trag 'trenera svih trenera' u vječnosti. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime primite izraze najdublje sućuti!', navodi se u priopćenjui predsjednika HOO-a.

Oglasio se i kratko i NK Varaždin:

'Trener svih trenera ostavio je veliki trag i u našem gradu, počivao u miru.'

HNK Cibalia Vinkovci:

„Napustio nas je legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Počivao u miru Božjem“.

HNK Zadar:

„Treneru svih trenera, počivao u miru. HNK Zadar ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima našeg legendarnog, velikog, Miroslava Ćire Blaževića“.

  • +22
Miroslav Ćiro Blažević karijera Izvor: EPA / Autor: Achim_Scheidemann

Nogometni klub Partizan Beograd:

"Uz duboko poštovanje prema njegovom radu i postignućima u karijeri, FK Partizan se oprašta od legendarnog Miroslava Ćire Blaževića. Njegovoj obitelji i prijateljima upućujemo iskrenu sućut."