neugodan poraz na islandu

Štimac o odluci izbornika Čačića: To je djelovalo samoubilački!

12.06.2017 u 12:55

Bionic
Reading

Porazom u Reykjaviku od Islanda 1:0 hrvatska nogometna reprezentacija otežala si je put prema željenom cilju, odnosno plasmanu na Svjetsko prvenstvo koje se igra u Rusiji sljedeće godine

Lipanj se, kao u već nekoliko navrata, pokazao kao težak mjesec za odigravanje kvalifikacijskih utakmica. Ovog puta Hrvatska je poražena na Islandu (1:0) i umjesto tabanja puta prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pred Čačićevom vrstom bit će još četiri teške utakmice u neizvjesnoj završnici kvalifikacija.

Stoga je i bivši hrvatski izbornik Igor Štimac, koji je prije četiri godine osjetio težinu lipnja, kada je doživio poraz od Škotske, mogao naći opravdanja za ovakav rezultat.

  • +15
Kvalifikacije za odlazak na SP, skupina I, 6. kolo, Island - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Očekivano teška i dosadna utakmica, klasika prema tradiciji utakmica koje igramo u lipnju, a potrošenost i odsutnost igrača bili su vrlo vidljivi', komentirao je Igor Štimac za tportal.hr

'Kad smo već došli do kraja susreta s vrijednim bodom, izvlačenje Marija Mandžukića je djelovalo samoubilački jer su domaći sve karte tijekom cijelog susreta bacali na prekide, a Mandžo je u tim situacijama naš glavni adut. Podjela bodova bila bi puno realnija s obzirom na prikazano na terenu', zaključio je Štimac, proteklih mjeseci trener katarskog Al Šahanija.