NE SMIJE SE DOGODITI

Ovo je najgori mogući scenarij za Hrvatsku u nastavku kvalifikacija!

12.06.2017 u 09:19

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija do nedjelje je mirno držala prvo mjesto u skupini I, ali poraz od Islanda zakomplicirao je život Čačićevoj družini koja bi u slučaju novih posrtaja mogla ostati i bez dodatnih kvalifikacija...

Hrvatska je pobjedom u Reykjaviku praktički mogla riješiti sve i s prednošću od pet bodova ispred Ukrajine, Turske i Islanda čekati posljednje kvalifikacijske utakmice, a ni remi ne bi bio loš, no gol Magnussona u 90. minuti mnogo je toga promijenio.

  • +15
Kvalifikacije za odlazak na SP, skupina I, 6. kolo, Island - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

U skupini I situacija se sada dosta zakomplicirala, a iako je naša reprezentacija i dalje prva zbog boljeg međusobnog omjera s Islandom te ima dva boda više od Ukrajine i Turske, Ante Čačić ne može mirno spavati.

Naime do kraja kvalifikacija naši još igraju domaće utakmice protiv Kosova i Finske u kojima ne bi trebalo biti problema, ali imaju i teška gostovanja u Turskoj i Ukrajini.

Najgori mogući scenarij bili bi porazi u Eskisehiru i Kijevu koji bi doveli našu reprezentaciju u vrlo tešku situaciju i vjerojatno je ostavili čak i bez dodatnih kvalifikacija, što bi bila potpuna katastrofa za ovako talentiranu generaciju.

U slučaju jednog poraza do kraja natjecanja naši također ne mogu računati na prvo mjesto u duelu s Islandom i vjerojatno bi morali u 'baraž', no tamo Hrvatska nikad u svojoj povijesti nije doživjela neuspjeh i bila bi u ulozi nositelja, što bi joj olakšalo posao.

No možda je prerano razmišljati o tim negativnim varijantama razvoja događa i treba naglasiti: Čačić i njegova družina unatoč neuspjehu u Reykjaviku i dalje čvrsto drže sudbinu u vlastitim rukama. U slučaju četiri pobjede do kraja natjecanja Hrvatska sigurno ide na SP, no morat će u rujnu i listopadu igrati znatno kvalitetnije nego ove nedjelje kako bi se to i dogodilo...

Raspored Hrvatske do kraja kvalifikacija:

  • 2. rujna: Hrvatska – Kosovo
  • 5. rujna: Turska – Hrvatska
  • 6. listopada: Hrvatska – Finska
  • 9. listopada: Ukrajina - Hrvatska