NIJE ZADOVOLJAN

Štimac: Ne stvaramo šanse, Modrić je predaleko...

11.08.2011 u 13:31

Bionic
Reading

Siromašna predstava u Dublinu, u kojoj je devetoplasirana momčad s Fifine ljestvice, Hrvatska, bila neučinkovita protiv 33. na svijetu i k tome desetkovane Irske. Igor Štimac komentirao je utakmicu na Sky Sportu. Bio je dosta kritičan prema igri 'kockastih' te vidno razočaran

'Očekivali smo više. Isti problem Hrvatska ima zadnje dvije godine: igramo odlično s loptom, ali ne stvaramo ništa, a Modrić je i dalje predaleko od suparničkog šesnaesterca', kazao je Štimac.

Voditelj je spomenuo da je Hrvatska uputila prvi udarac u okvir vrata tek u 85. minuti, ali da se ne smiju zaboraviti nedosuđeni jedanaesterci iz prvog dijela (očigledni prekršaji na Striniću i Eduardu).

'Zaboravite na penale, Hrvatska je trebala stvoriti više prilika za pogodak. Bilo je prekrasno vrijeme, prekrasan teren, trebalo je to iskoristiti. Ipak, moram priznati da su mladići koji su ušli posljednjih 15 minuta pokazali volju, posebno Iličević', dodao je Štimac.

Što nedostaje Hrvatskoj, pitali su ga.

'Nedostaje nam više utrčavanja iza braniča, to smo prvi put vidjeli kada je ušao Olić', kazao je Igor.

Dojam je da su Hrvati ušli u utakmicu bez pretjerane želje i motiva, vozeći u drugoj brzini, na što su Irci imali spreman odgovor. Naši su pleli mrežu, a Irci požrtvovno zatvarali prilaze svome golu i uglavnom - mlatili. Čak je i irski komentator istaknuo da bi im na tim klizećim startovima pozavidio i izbornik njihove ragbijaške reprezentacije.

U nastavku je ušao Ivica Olić, kojemu je to bio prvi nastup za vatrene nakon Tel Aviva u listopadu prošle godine. I čim je krenuo u prvi juriš, brutalno ga je, sleđa, pokosio Gibson. Srećom, Ola je izvukao živu glavu, a 'kosilica' prošao samo sa žutim kartonom.

To je bila Bilićeva 53. utakmica na klupi hrvatske reprezentacije, 21. prijateljska. U toj kvoti samo je jedna protiv reprezentacije među prvih 10, Nizozemske (0:3 na Poljudu).

Nakon toga mnogo je pažljivije birao suparnike pa mu je učinak zapravo impresivan: 14 pobjeda, šest remija i samo taj jedan poraz, a ima i samo jedan poraz u posljednjih 17 utakmica, od Gruzije.

Usput, sinoć smo saznali i da je jedan od najboljih bundesligaških napadača, Mladen Petrić, čija je vrijednost čak 8,5 milijuna eura, tek peti napadač kod Bilića. Kako smo moćni!