TRAŽI PROMJENE

Štimac izuzetno ljut: Oni katastrofalno vode ligu!

18.02.2015 u 16:55

Bionic
Reading

Novi trener Zadra Igor Štimac nezadovoljan je zbog zimskih termina u nastavku MAXtv Prve lige. Smatra da se utakmice trebaju igrati po ljepšem vremenu, nakon veljače...

'Izuzetno sam ljut na one koji skrbe o kalendaru natjecanja, a koji su u potpunosti neodgovorni! Bilo bi važnije igrati utakmice kad bi mnogo više publike bilo na stadionima, koji su takvi kakvi jesu, ali u ugodnijim temperaturama i ljepšem vremenu. Nemojmo se zavaravati da pojedinci rade dobar posao - kad rade katastrofalno', u dahu je izgovorio Štimac i nastavio u istom tonu:

'Ne igramo srijedom zato što se igra Liga prvaka? Ma vidi molim te, a svi drugi igraju. Mogli smo početi krajem drugog ili početkom trećeg mjeseca i odraditi to u onom procesu u kojem će i Dinamu trebati u procesu kvalifikacija kad će u srpnju imati ritam srijeda-nedjelja, srijeda-nedjelja. Ne vidim zašto bi to bio problem za sve nas. Bolje je da kasnije započne prvenstvo, da imamo vremena na adekvatan način pripremiti momčadi, a ne unutar četiri tjedna bez ijednog treninga na travnatim terenima i onda nam se ozlijeđuju igrači koji u ovom slučaju Dinamo koštaju kao suho zlato, a za nas je igrač koji košta šest tisuća kuna je također suho zlato', žalio se Štimac i još jednom prozvao HNS.

'Pitam se tko to određuje kalendar natjecanja i što to radi', zaključio je Igor Štimac.