TALIJANI SE RASPISALI

Stigle kritike Gvardiolu i Kovačiću, ali nedjelja će pokazati što Španjolac misli

08.12.2023 u 16:13

Bionic
Reading

Činjenica je da Manchester City ne pobjeđuje u posljednje vrijeme, niti da Guardiolina momčad ne briljira na terenima, ali dojam da su za sve krivi hrvatski igrač, odnosno Joško Gvardiol i Mateo Kovačić, također nisu korektne

A tako bi se nekako moglo zaključiti kada se pročita tekst La Gazzette dello Sport.

Pod naslovom 'Čak i Guardiola plače. Odakle kriza Cityja?, Gazzetta piše: 'Da, u problemu smo'.

Priznao je to i Pep Guardiola nakon što se Aston Villa poigrala sa Cityjem. Jer Građana u Birminghamu kao da nije bilo.

Nakon remija protiv Chelseaja, Liverpoola i Tottenhama, porazom kod Ville je City već četvrtu utakmicu zaredom bez pobjede. Osim što takav negativan niz City nije imao od travnja 2017., još više brine što je primio 17 golova, što mu je najgori skor u prvih 15 utakmica još od 2009. godine.

'Premala momčad, što se vidjelo na Villa Parku. Pep ima tek 20 igrača, uključujući 20-godišnjeg Oscara Bobba i tek 19-godišnjeg Rica Lewisa, koji su bili među najboljima na Villa Parku. Stalno se spominje izostanak Kevina De Bruynea, koji bi se u najboljem slučaju mogao vratiti krajem mjeseca'.

Osvrnuli su se Talijani i na dovođenje igrača, koji nisu pojačanja.

'Do sada se od njih četvero samo Jeremy Doku pokazao kao pojačanje. Mateo Kovačić plaćen je Chelseaju 29 milijuna eura i nije uspio postati starter, ali čak ni prva zamjena u vezi. Pep je svjestan kako mu Hrvat nije dobra zamjena za ključnog Rodrija.

Kovačić nije ni čistač obrane ili poveznica s veznim redom, ali ni veznjak koji bi igrao bliže golu kao dodatni napadač, a posebno ne oboje. Koliko Guardiola vjeruje Kovačiću pokazuje i što mu pretpostavlja braniča Johna Stonesa ili klinca Rica Lewisa. Što se tiče novih veznjaka, još gora situacija je s Matheusom Nunesom, koji je iz Wolverhamptona doveden za 62 milijuna eura. On je u nešto više od dva mjeseca sakupio ukupno 66 minuta'.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

A zatim su se dotakli i Joška Gvardiola.

'Joško Gvardiol, plaćen 90 milijuna eura, također se jako muči u obrani'.

Gazzetta ističe Kovačića i u dijelu o kojem piše o ovisnosti Cityja o Rodriju.

'Guardiola nema dostojne zamjene za igrača koji savršeno povezuje obranu i napad. Hrvat ga je do sada uvjerio samo u to kako on nije pravi čovjek za uloge koje perfektno igra Španjolac.

Naravno, ovo su sve novinarske konstrukcije Talijana, koji možda i na ovaj način žele destabilizirati Hrvatsku, s kojom će u lipnju igrati na Euru u Njemačkoj. Jer znamo kako je Guardiola hvalio Gvardiola i Kovačića. I sigurni smo da oni nisu preko noći zaboravili igrati nogomet.

A što Španjolac stvarno misli o njima, vidjet ćemo već u nedjelju, kada će City igrati protiv Lutona.

Standings provided by Sofascore