BAŠ TAKAV JE BIO PROTIV VILLE

Ako se njih pita, Joško Gvardiol nema pravo na loš dan

07.12.2023 u 22:03

Bionic
Reading

Nogometaši Aston Ville u srijedu su zasluženo pred svojim navijačima svladali Manchester City 1:0 u ogledu 15. kola engleske Premier lige.

Novu lošu i beskrvnu utakmicu odigrao je aktualni engleski prvak koji je nakon ovog poraza skliznuo na četvrto mjesto ljestvice. Preskočila ga je upravo Aston Villa koja ima dva boda više od sastava Josepa Guardiole. Manchester City, pak, za prvim Arsenalom ima zaostatak od čak šest bodova.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Jamajčanin Leon Bailey u 74. minuti. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za Manchester City, dok je Mateo Kovačić u igru ušao u 68. minuti.

No, za svoj nastup, hrvatski stoper, ujedno i najskuplji branič na svijetu, koji je ovog ljeta stigao među Građane za 90 milijuna eura, dobio je brojne kritike nakon što se Bailey poigrao s njime prije svog pogotka.

'Joško Gvardiol stalno je 'spavao'. Druge momčadi će nakon ove utakmice zabilježiti da se Gvardiola kažnjavalo i da su njegove nesigurne izvedbe na poziciji lijevog beka ohrabrenje suparnicima. Bailey ga je posramio kod gola, okretao ga je smiješnom lakoćom', opisali su Gvardiolovu igru u Daily Mailu.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore