kršili financijski fair play

Stigao odgovor Manchester Cityja koji je izbačen iz europskih natjecanja: 'Razočarani smo, pravdu ćemo tražiti na sudu'

14.02.2020 u 22:09

Bionic
Reading

UEFA je izbacili Manchester City iz europskih natjecanja na dvije godine i kaznila s 30 milijuna eura kazne, a sada je stigao odgovor iz kluba

Krovna europska nogometna organizacija UEFA suspendirala je Manchester City iz europskih natjecanja na dvije godine. Uz to, engleski će velikan morati platiti i 30 milijuna eura kazne, a sve zbog kršenja financijskog fair playa. Ova vijest je snažno odjeknula svijetom sporta, a nije dugo trebalo čekati ni reakciju iz kažnjenog kluba.

'Nakon što smo saznali za vijest da smo na dvije godine izbačeni iz Europe, moramo reći da nismo iznenađeni, ali jesmo razočarani zbog svega. Klub je uvijek bio na dispoziciji svim tijelima, a i sam je zagovarao da mora postojati neovisna organizacija koja će nadgledati financijsko poslovanje', stoji u priopćenju Manchester Cityja koji je najavio i žalbu na odluku UEFA-e:

'U prosincu 2018. godine UEFA-in istražitelj najavio je da bi sankcije mogle biti ovakve čak i prije nego li je napravljena bilo kakva vrsta istrage. Manjkav proces UEFA-e pokazao je da nema sumnje u rezultat istraživanja. Žalili smo se svim UEFA-inim tijelima, a sada ćemo pravu nastaviti tražiti drugdje. Prvi korak će biti žalba Međunarodnom sportskom sudu čim to bude moguće', zaključili su iz Manchester Cityja.