SRAMOTE IZ PROŠLOSTI

Stari 'frendovi' u finalu LP-a; čeka li nas novi skandal?

14.05.2015 u 09:40

Bionic
Reading

U finalu nogometne Lige prvaka u Berlinu (6. lipnja) igrat će Barcelona i Juventus. Nije to sudar samo dviju vrhunskih i trofejnih momčadi, nego i dvoboj pojedinih igrača koji su u prošlosti imali sukobe iz kojih su se izrodili veliki skandali i došle drastične kazne

Luis Suarez, kontroverzni urugvajski reprezentativac, u svojoj karijeri drastično je kažnjavan, a u berlinskom finalu na putu do trofeja naći će mu se dva stara 'prijatelja' s kojima je u prošlosti imao sukobe iz kojih je na kraju on izvlačio deblji kraj.

Prvi je Patrice Evra s kojim je ušao u verbalni obračun na utakmici dok je igrao za Liverpool, a francuski reprezentativac je nosio dres Manchester Uniteda (15. listopada 2011). Suarez je optužen za rasističko vrijeđanje, zbog čega je dobio osam utakmica suspenzije i 40 tisuća funti kazne.

Urugvajac je izazvao novi skandal na novom susretu ovih dvaju klubova kada se na početku odbio rukovati s Evrom, na što je ovaj poludio pa je na poluvremenu u tunelu stadiona došlo do naguravanja.

Drugi stari 'frend' je Giorgio Chiellini, a skandal se dogodio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu (24. lipnja 2014) na utakmici Urugvaja i Italije. Znalo se i prije da Suarez voli 'gricnuti' suparnike (Otman Bakkal, Branislav Ivanović) zbog čega je bio kažnjavan, a saznao je to na bolan način i talijanski branič kojeg je urugvajski 'vampir' ugrizao za rame te mu ostavio ožiljke.

FIFA nije imala milosti i Suarez je opet morao na dugotrajnije hlađenje baš kada je postao Barcelonin igrač – devet utakmica zabrane igranja za reprezentaciju i četiri mjeseca bez profesionalnog nogometa u svim natjecanjima.

Tada se i Chiellini sažalio te pružio riječi potpore Suarezu kojeg su zbog ljudožderstva razapinjali sa svih strana.

'Ne osjećam nikakvu radost niti se ljutim na Suareza, a ne želim mu se niti osvetiti zbog incidenta. To je za mene gotovo. Uvijek sam disciplinske mjere kompetentnih tijela smatrao potrebnim, ali smatram kako je u ovom slučaju kazna pretjerana. Nadam se da će barem moći biti uz suigrače tijekom utakmica jer ovakva kazna otuđuje igrača', izjavio je tada Chiellini.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu susrest će se opet, a hoće li biti otvorena nova fronta ili će ratne sjekire biti zakopane, ostaje nam pričekati i vidjeti. Suarez u Barceloni djeluje mirnije, ali s njime se nikada ne zna, a druga dvojica, posebno Chiellini, nisu nevinašca što se tiče provokacija... Jedno je sigurno, njihovi dvoboji na terenu bit će pod posebnom pozornošću kamera!

Suarez vs Chiellini
Evra vs Suarez uvrede
Incident s rukovanjem