NHL DOIGRAVANJE

St. Louis prošao, prvaci na korak od ispadanja

22.04.2012 u 15:39

Bionic
Reading

Pobjeda St. Louisa kontra San Josea bila je prva ukupna pobjeda Bluesa u nekoj seriji doigravanja nakon punih osam godina

Hokejaši Nashvillea su se kao prvi plasirali u konferencijski polufinale NHL lige, a u tome su ih, u subotu navečer, slijedili i hokejaši St. Louisa koji su s 4-1 u seriji pobijedili San Jose...

Posljednju utakmicu je St. Louis dobio s 3-1 i do nje je došao unutar samo 16 sekundi (!). U prve dvije trećine postignut je samo jedan pogodak i zaslužan je za njega bio gostujući igrač Joe Thornton (tijekom druge trećine). No, u zadnjem periodu je krenuo preokret, a Langenbrunner i Perron su zabili u razmaku od samo šesnaest sekundi. Na prazna vrata, tridesetak sekundi prije kraja, gol je za kraj zabio i McDonald. Bila je ovo ujedno prva pobjeda St. Louisa u nekoj seriji doigravanja nakon čak osam godina.

U svim ostalim utakmicama igranima u subotu navečer serija je došla do 3-2 za neku od momčadi.

Veliki korak prema drugom krugu, ali i iznenađenju, su napravili hokejaši Washingtona pobjedom kod Bostona 4-3. Washington sada protiv aktualnog prvaka vodi 3-2 i meč-loptu ima samo 24 sata kasnije i to na svom ledu. No, Boston zna kako se spašavati iz ovakve situacije. Najbolje je sjetiti se prošlogodišnjeg velikog finala kada je protiv Vancouvera 2-3 pretvorio u vlastito slavlje 4-3.

Pobjednički je gol Washington u subotu postigao samo minutu i pol kraja. S igačem više je Troy Brouwer zabio za utišavanje domaćih navijača.

Pred ispadanjem su New York Rangersi, najbolja momčad Istoka u osnovnom dijelu sezone. Izgubili su i drugu utakmicu zaredom od Ottawe (ovaj put 2-0), te u ponedjeljak navečer Ottawa pred svojim navijačima igra za prolaz. Vratar Craig Anderson je imao veliku večer, te je zaustavio 41 udarac Rangersa na svoja vrata, a dvostruki je strijelac za goste bio Jason Spezza.

Slična je bila i utakmica Floride i New Jerseya (3-0). Tamo je, pak, vratar Floride Jose Theodore obranio sve udarce (njih 30), a strijelci (Versteeg, Upshall i Kopecky) su obavili posao na drugoj strani za 3-2 Floride u seriji.

Igrači Chicaga su i dalje živi i to nakon 2-1 pobjede, nakon produžetka, u Phoenixu. Gubi sada Chicago 3-2, ali ima pred sobom i domaći ogled za izjednačenje serije. U zadnjoj je trećini za Chicago prvo izjednačio Nick Leddy, da bi pobjedu osigurao u dodanom vremenu Jonathan Toews.