povijesna utrka

Srušio je svjetski rekord, ali nije osvojio zlatnu medalju: Nema šanse da sam ovo izgubio...

Bionic
Reading

Amerikanac Rai Benjamin teško se mirio s činjenicom da je na utrci 400 metara s preponama istrčao vrijeme brže od svjetskog rekorda, ali je ipak osvojio srebrnu medalju

U jednoj od najluđih olimpijskih utrka svih vremena, Norvežanin Karsten Warholm osvojio je zlatnu medalju uz novi svjetski rekord 45.94.

Dvostruki svjetski prvak (2017., 2019.) je do prve olimpijske medalje u karijeri stigao s rezultatom koji je za 76 stotinki sekunde bio bolji od njegovog i svjetskog rekorda kojeg je istrčao 2. srpnja na mitingu Dijamantne lige u Oslu.

Drugi je bio Amerikanac Rai Benjamin s 46.17, što je također bilo brže od starog svjetskog rekorda, dok je bronca pripala Brazilcu Alisonu dos Santosu s rezultatom 46.72.

'Da ste mi prije Olimpijskih igara rekli da ću trčati 46.17 i izgubiti, vjerojatno bih vas pretukao', rekao je nakon utrke još uvijek u nevjerici Benjamin i dodao:

'Rekao bih ti da izađeš iz moje sobe...'

Teško se Benjamin mirio s činjenicom da je trčao brže od starog svjetskog rekorda i izgubio.

'Vidio sam na semaforu 45.94 i pitao sam se što se događa. Vidio sam svojih 46.17 i pomislio kako nema šanse da sam istrčao 46.17 i izgubio', kazao je Amerikanac i dodao kako je ovaj finale bio možda i najbolja utrka u povijesti Olimpijskih igara:

'Da, ovo je vjerojatno bila najbolja utrka u olimpijskoj povijesti. Čak ni Usain Bolt sa svjetskim rekordom nije bolji od ovoga', zaključio je 24-godišnji Amerikanac.