baskijski derbi

Srušen je novi rekord španjolske lige; Inaki Williams ostvario je ono što nikome do sada nije uspjelo

02.10.2021 u 00:01

Bionic
Reading

Baskijski derbi otvorio je 8. kolo španjolske La Lige, a u njemu je Athletic kao domaćin u Bilbau svladao Alaves 1:0. No, ovu je utakmicu obilježio nevjerojatan rekord kojeg je postavio Inaki Williams...

Tribine San Mamesa proključale su na samom startu jer je Athletic već u 9. minuti dobio jedanaesterac. No, udarac Raula Garcije obranio je golman Alavesa Pacheco.

Srećom za njega, domaći vezni igrač za to se iskupio na samom kraju prvog dijela, u 44. minuti, kada je naciljao suparničku mrežu što se na kraju pokazao kao gol vrijedan tri boda.

U nastavku je Athletic sačuvao vodstvo i time izborio treću pobjedu u sezoni koja ga je podigla na šesto mjesto ljestvice. Alaves je ostao pretposljednji sa samo tri osvojena boda.

No, utakmicu je prije svega obilježio napadač domaćih Inaki Williams (27) koji je protiv Alavesa upisao 203. utakmicu u nizu u kojoj je bio starter za svoj klub! Inaki od 2016. godine nije propustio niti jednu prvenstvenu utakmicu Athletica čime se upisao u povijesne knjige španjolskog, ali i svjetskog nogometa.

Williams je prije dvije sezone bio na meti nekoliko europskih velikana, ali on je odlučio ostati u Bilbau, potpisao je ugovor do 2028. godine i već tada je sve govorilo da će postati legenda kluba. Ovim rekordom to je i potvrdio. Za Athletic je debitirao 2014. godine, a od tada je u svim natjecanjima odigrao 303 utakmice i zabio 67 golova...