NIJE ZADOVOLJAN

Srpski izbornik udario po Eurobasketu: Nehumano natjecanje!

11.09.2015 u 17:15

Bionic
Reading

Aleksandar Đorđević iznimno je zadovoljan igrom svoje reprezentacije koja je zabilježila pet pobjeda u grupnoj fazi Eurobasketa, no sustav natjecanja smatra da nije na visini...

Srbija izgleda impresivno na ovogodišnjoj europskoj košarkaškoj smotri. Pet pobjeda u berlinskoj 'skupini smrti', uz sjajnu igru protiv Španjolske, Turske i Italije jamac su uspjeha i u nokaut fazi natjecanja.

Izbornik reprezentacije očekivano je zadovoljan igrom svojih igrača koji su u četvrtak deklasirali Italiju.

'Još jednom smo u utakmicu ušli vrlo ozblijno, odigrali odlično u napadu, a posebno dobro u obrani. Kad pronađeš svoju igru, a mi smo ju pronašli u ovih pet utakmica, moraš iskoristiti svoje jake strane. Naša je prije svega obrana,' objasnio je Aleksandar Đorđević pa uputio i žestoku kritiku Fibi koja organizira Eurobasket:

'Imam poruku za europsku Fibu. Neke stvari se moraju promijeniti ako žele imati utakmice pravog intenziteta na ovom natjecanju. Igrati tri dana zaredom i još povezati utakmicu koja počinje u 21 sat s onom sljedeći dan od 14 sati, to nije humano čak i kad su u pitanju iznimni sportaši.'

Srbija će igrati protiv Finske u osmini finala i vrlo je izgledan protivnik našima u četvrtfinalu ako se do njega Perasovićeva družina probije u nedjelju.