Balkan liga

Srpski izbornik jasno dao do znanja što misli o regionalnoj ligi; Piksi Stojković bez dlake na jeziku progovorio o novom natjecanju država bivše Jugoslavije

22.04.2021 u 19:28

Bionic
Reading

Florentino Perez je najavio Balkan ligu, a sada se na sve osvrnuo srpski izbornik Dragan Stojković

Dragan Stojković Piksi preuzeo je reprezentaciju Srbije i poveo ju u kvalifikacije za Svjetsko nogometu u kojima je nakon tri utakmice na prvom mjestu s jednakim brojem bodova kao i europski prvak Portugal. U velikom intervjuu za srpski Telegraf između ostalog je progovorio i o regionalnoj ligi.

Ideja o regionalnoj ligi postoji već neko vrijeme, a svako toliko se aktualizira i postane glavna tema na ovim prostorima. Ovoga puta ju je aktualizirao predsjednik Real Madrida Florentino Perez dok je branio svoju Superligu.

'UEFA mora razumjeti da se nogomet promjenio u Europi i da postoje oni koji žele drugačije natjecanje. Čujem da Skandinavci žele napraviti ligu, Balkanci također, zemlje Beneluxa... Žele promjenu jer bismo umrli u ovoj trenutačnoj situaciji', rekao je Perez nedavno za Chiringito.

Na njegove riječi se osvrnuo i izbornik Srbije koji smatra da regionalna liga na ovim prostorima neće zaživjeti.

'Ne mislim baš ništa o tome, kao što ne mislim ništa o tome zadnjih 20 godina. Stalno je priča oko toga, kao i s ovom Superligom, pa vidim kako je završila. Ja sam sportaš, obožavam sve sportove, košarku, boks, vaterpolo, bilo što, ali uz respekt svima, ako ih uspoređujete s nogometom, mislim da je to pogrešno. Nogomet ima jak utjecaj na društvo. To je sport mase. Lako je iskontrolirati dvoranu i bilo koji drugi događaj, ali kada je stadion u pitanju, kada je navijačka strast u pitanju, nogomet je puno teži', rekao je Stojković pa pojasnio svoju zabrinutost kada se priča o ligi u kojoj bi bile države bivše Jugoslavije:

'Znamo gdje živimo, u kakvom podneblju. Ovo je mjesto jedne velike bivše zemlje i tu su strasti još valovite kada su u pitanju navijači. Bilo ih je i tada, ali uz sve što se događalo na ovom prostoru mislim da nismo spremni za tako nešto. Pitanje je organizacije, gjde bi bilo sjedište, tko će rukovoditi ligu... Možda regionalna liga nekada i uspije, ali ne tako brzo.'

Piksi je rekao i kako nije nužno protiv ovakvog natjecanja.

'Ako će većina biti za to, naravno da ću podržati, ali u ovom trenu mlatimo praznu slamu. To je rekla-kazala. Netko iz Zagreba će reći jedno, iz Sarajeva, Ljubljane i drugih centara nešto drugo, pa ćete vi mediji imati materijala da vrtite tu priču. No, u praksi je to teže. Mislim da ljudi nisu iskreni. Siguran sam da žele zadržati svoje nacionalne lige. Hrvatska liga, crnogorska liga, naša liga, svi mi želimo i dalje imati svoj nogomet. Regionalna liga je lijepa tema za priču, ali malo je teže ostvariva', zaključio je srpski izbornik.