NOVA AFERA

Srpski gangster: Namjestili smo utakmicu Uniteda u Ligi prvaka

09.02.2013 u 16:47

Bionic
Reading

Afera oko namještanja nogometnih rezultata svakog dana poprima sve šire obrise. Sada su engleski mediji prenose izjavu bivšeg srpskog kriminalca koji tvrdi da je namjestio ogled Lige prvaka izemeđu ZTE-a iz Mađarske i Manchster Uniteda.

Novi skandal na Otoku! Nakon što su istražitelji Europola otkrili kako sumnjiče da je namještena utakmica Liverpoola i Debrecena, još je jedan engleski velikan uvučen u kladioničarsku aferu. I to glavom i bradom Manchester United! Jedan srbijanski gangster, prenose engleski mediji, koji se odaziva na ime Karesz, pohvalio se kako je 2002. sudjelovao u namještanju uzvratne utakmice Lige prvaka između Manchester Uniteda i mađarskog Zalaegerszega!

'Dogovorio sam sastanak u kafiću U Zalaegerszegu. Sjedio sam za susjednim stolom dok su dečki dogovarali posao. Velike oklade su trebale biti uplaćene da će Zalaegerszeg izgubiti s najmanje tri gola razlike', otkrio je Karesz.

No, čini se da, kao i u slučaju Liverpoola, u Manchester Unitedu uopće nisu bili svjesni da se sprema prevara. Oni su prvu utakmicu u Mađarskoj izgubili 0:1, a na Old Traffordu su slavili 5:0 pogocima Van Nistelrooija (2), Scholesa, Beckhama i Solskjaera. Već nakon 20 minuta bili je potrebnih 3:0, a u cijeloj priči još je isključenje zaradio i vratar ZTE-a Saša Ilić.

'Mjesečno se više od 10 kriminalaca sastajalo u Budimpešti kako bi dogovorili sljedeću utakmicu koju će namjestiti', otkrio je Karesz koji je postao zviždač nakon što se sukobio s ostatkom kriminalnoga miljea.

Iz Europola su odbili potvrditi, ali i negirati da je i ta utakmica pod istragom jer ne smiju komentirati pojedine slučajeve, a iz ZTE su istaknuli:

'Nismo pod istragom, nismo sudjelovali u namještanju utakmica!'

'Ako je to istina, onda je to sramotno. Pozivamo da se ovo ozbiljno istraži', kazao je za The Sun Malcom Clarke, predsjednik nogometnih navijača Engleske.