LAKERSIMA 2-0

Srpski centar Nikola Jokić briljirao, a onda je u zadnjoj sekundi za njega i momčad Denvera uslijedio hladan tuš

21.09.2020 u 09:48

Bionic
Reading

U finalu Zapadne konferencije NBA lige košarkaši LA Lakersa noćas su svladali Denver Nuggetse 105:103 te vode 2-0 u pobjedama. Pobjedničku tricu sa zvukom sirene zabio je centar Anthony Davis

Davis je utakmicu završio s 31 poenom, od čega je 22 postigao u drugom poluvremenu, a tome je pridodao devet skokova. Prva zvijezda Lakersa LeBron James upisao je 26 koševa i 11 skokova.

Kod Denvera srpski centar Nikola Jokić ostvario je 30 poena, šest skokova i devet asistencija, a Jamal Murray je dodao 25 koševa.

'Poseban je to trenutak za mene i momčad u trenutku kad pokušavamo povesti 2-0 u seriji protiv sjajne momčadi', rekao je Davis.

Lakersi su vodili u trećoj četvrtini 70:54, ali Nuggetsi završavaju tu četvrtinu s nizom 24:12 stigavši na samo '-4' uoči četvrte. U ključnim trenucima posljednje dionice vodila se borba između Davisa i Nikole Jokića. Igrač Lakersa pogodio je tricu tri minute prije kraja za +8 Lakersa, no srpski centar je zabio sedam poena u nizu za smanjenje vodstva, piše HRT.

Na drugoj strani Caldwell-Pope je promašio, a Jokić skočio i krenuo u kontru. Jamal Murray nije pogodio, no Jokić je odbio loptu u koš za vodstvo Nuggetsa 101:100. Tada je na scenu stupio Davis i zabio za '+1' Lakersa 26,7 sekundi prije kraja.

  • +5
LA Lakers - Denver Nuggets, 2. utakmica finala Zapada, 2020./21. Izvor: EPA / Autor: ERIK S. LESSER

U sljedećem napadu Jokić je vratio vodstvo Denveru. Ipak, zadnju riječ imao je Davis. Caruso je promašio tricu, ali nakon borbe za loptu ona je otišla izvan terena i Lakersi su imali još jednu priliku. Rondo je pronašao Davisa koji je pogodio tricu sa zvukom sirene.

'Nije važno tko je pogodio. Važna je vjera da će pogoditi i živjeti s rezultatom u svakom slučaju', kazao je LeBron James nakon utakmice.