ŠAHTAR POPRAVLJA DOJAM

Srna: Ove sezone imamo visoke ciljeve

20.09.2012 u 11:02

Bionic
Reading

Nogometaši Šahtara otvorili su novo izdanje Lige prvaka domaćom pobjedom 2:0 protiv danskog prvaka Nordsjællanda. Rutinski su odradili posao, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija

Svoje viđenje utakmice dao je za službenu klupsku web-stranicu i kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

'Najvažnija stvar je rezultat. Istina je da nismo iskoristili puno prilika, ali realizirali smo dvije koje su nam donijele tri boda. Zato možemo biti sretni, posebno kad se sjetimo prošle sezone. Pokazali smo dobar nogomet, uzeli važne bodove i sada gledamo prema naprijed', poručio je Srna.

Vi i Adriano ste dobili nepotrebne žute kartone. Je li vam trener Lucescu rekao da ste ih mogli izbjeći?

'Bilo je nemoguće izbjeći ih. Primjerice, Luiz nije imao namjeru simulirati, uvjeren je da je bilo kontakta i prekršaja. Ja sam dobio žuti karton zato što me je suparnički igrač prošao i morao sam ga zaustaviti'.

Kako će težak poraz Dinama od PSG-a i Šahtarova pobjeda utjecati na moral uoči nedjeljnog međusobnog dvoboja u ukrajinskom kupu?

'Mi moramo gledati sebe, ali šteta je što je Dinamo tako prošao. No, ništa još nije odlučeno, još uvijek imaju šanse'.

I prije ždrijeba, predsjednik kluba je rekao da Šahtar mora proći skupinu, neovisno o suparnicima.

'Šahtar uvijek ima visoke ciljeve: osvojiti prvenstvo i Ukrajinski kup, te proći skupinu Lige prvaka. Ako nam to uspije, vidjet ćemo koji će nas suparnik čekati i kakve imamo šanse za dalje'.

Kako gledate na remi Chelseaja i Juventusa (2:2) u drugoj utakmici skupine E?

'Taj nam rezultat odgovara, ali prvo i najvažnije, Šahtar mora brinuti o sebi. Moramo osvajati bodove kod kuće i onda će sve biti u redu'.