TEŠKI UVJETI

Sredstva od države nedovoljna za paraolimpijce

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 24.11.2010 14:52
  • Objavljeno 24.11.2010 u 14:42
Kristijan Vincetić Sanja Milojević Mihovil Španja paraolimpijci

Kristijan Vincetić Sanja Milojević Mihovil Španja paraolimpijci

Izvor: Cropix / Autor: Nenad Dugi/CROPIX

Analizirajući prijedlog Državnog proračuna za 2011. godinu Izvršni odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora zaključio je da planirani iznos od 6,1 milijun kuna neće biti dostatan za realizaciju programskih aktivnosti planiranih za sljedeću godinu

'Trenutno se u Projektu London nalazi 47 potencijalnih paraolimpijskih kandidata, koji jedino u sljedećoj godini mogu izboriti paraolimpijske norme i tako ponoviti nastup najmanje 25 sportaša koliko ih je nastupilo 2008. godine u Pekingu, kada smo hrvatskom sportu donjeli tri zlatne i jednu srebrnu kolajnu', kazao je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

U prvih deset mjeseci ove godine programi HPO-a ostvarivali su se u izrazito otežanim uvjetima jer je priljev planiranih sredstava iz državnog proračuna umanjen u odnosu na 2009. godinu za čak 57 posto.

'Donesen je rebalans proračuna HPO za 2010. godinu, kojim su prihodi i rashodi s planiranih 19,7 milijuna kuna smanjeni na 13,9 milijuna', kazao je glasnogovornik HPO Darko Matić naglasivši da će po zaključku Izvršnog odbora HPO tražiti dodatna sredstva za realizaciju programa priprema hrvatskih sportaša za nastup na 14. Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. iz sredstava proračunske pričuve u iznosu od tri milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi