psk_2

sporno skandiranje

Srbija i službeno traži oštre kazne za Hrvate i Albance: Iznenađeni smo..

Bionic
Reading

Nogometni savez Srbije poslao je pismo glavnom tajniku Europske nogometne unije (UEFA) Teodoru Teodoridisu u vezi sa skandiranjem na utakmici između Hrvatske i Albanije, prenosi srpska novinska agencija Tanjug.

Srpski savez tvrdi da su navijači Hrvatske i Albanije tijekom utakmice u srijedu, koja je završila rezultatom 2-2, skandirali 'Ubij Srbina'.

'Kao što ste vjerojatno obaviješteni, u 58. minuti hrvatski i albanski navijači skandirali su 'Ubij, ubij Srbina'," napisao je Nogometni savez Srbije.

'Nije riječ o pojedincima iz navijačkih redova, već o većem broju navijača ovih reprezentacija. Riječ je o činu koji u tom trenutku nije bio sankcioniran u skladu s propisima UEFA-e, koji su jasni, kao i ponašanje službenika u ovakvim situacijama. Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo u svim situacijama, a posebno na jednom ovako velikom sportskom događaju koji se prati diljem Europe i svijeta. Prema informacijama koje imamo, jedan igrač albanskog tima je nakon završetka utakmice, ispred tribine s albanskim navijačima, koristeći megafon uzvikivao isti povik.' piše između ostaloga u pismu Nogometnog saveza Srbije, kojeg je potpisao glavni tajnik Jovan Šurbatović.

  • +90
Euro 2024: Utakmica 2. kola skupine B Hrvatska - Albanija (19.6.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Srbi su uvjereni da su u trenutku kada je počelo skandiranje navijača dviju reprezentacija, službene osobe trebale prekinuti utakmicu i nastaviti je u tri koraka propisana za takve slučajeve.

'To je izričito predviđeno pravilnikom UEFA-e koji se odnosi na postupanje u slučajevima rasističkog ponašanja na nogometnim stadionima. Službenici UEFA-e to nisu iskoristili na ispravan način tijekom utakmice, zbog čega smo tim više iznenađeni,' dodaju iz srbijanskog saveza u pismu.

U njemu se glavni tajnik UEFA-e poziva da reagira na ispravan način i sankcionira ovakvo ponašanje navijača obiju reprezentacija te osigura normalan tijek utakmica.

Posjetimo, još ranije je Šurbatović rekao: 'Ovo nije zapamćeno u povijesti nogometa. Takvim stvarima u nogometu nije mjesto. Ne želimo sudjelovati na Euru ako se takve stvari događaju. Kako smo stalno u komunikaciji s Uefom, sigurni smo da će kazne biti rigorozne', zaključio je Šurbatović.

Iz UEFA-e još nema nikakvog komentara na pismo NSS-a.

Hrvatska zadnju utakmicu grupne faze igra protiv Italije, 24. lipnja u 21 sat, dok Albaniju očekuje Španjolska isti dan u istom terminu.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal