SUSJEDI SE BACAJU NA POSAO

Srbija gradi nacionalni nogometni stadion koji će koštati 250 milijuna eura; predsjednik Vučić: Bit će ljepši od Bayernove arene

27.08.2020 u 12:30

Bionic
Reading

Srbija gradi nacionalni stadion koji će koštati 250 milijuna eura, a objavljene su i fotografije kako bi trebao izgledati novi nogometni hram

U Hrvatskoj smo se naslušali priča o nacionalnom stadionu koji se stalno gradi, ali nikako da se uopće zabija prva lopata. Po obećanjima već smo ga odavno trebali imati, a nova sportska arena u Lijepoj našoj se ni ne nazire. Osim u bajkama koje oni koji obećavaju jako dobro znaju pričati.

U Srbiji su isto krenuli s obećanjima i poručuju da će izgradnja krenuti 2021. Trebalo je ove godine, ali je koronavirus sve poremetio i odgodio gradnju.

'Što će nam stadion? To je danas potreba. Promijenile su se potrebe. Ljudi idu na stadione uživati s obiteljima, da im bude ljepše na stadionu. Bit će kombinacija čeličnih konstrukcija izvana te drveta i prirodnih materijala iznutra.Stadion će bit skup, ali i ljepši od Allianz Arene u Münchenu', rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a fotografije pogledajte OVDJE.

Bit će blizu autoputa Miloš Veliki i blizu izlaza autoputa Beograd – Surčin, a procjenjuje se da će stadion imati 55 tisuća mjesta te time postati najveći srpski stadion, jer Marakana ima 53 tisuće mjesta. Cijena izgradnje bila bi oko 250 milijuna eura.