Što če reći UEFA?

Sramotno ponašanje Škota; hrvatski protivnici zataškali da je zaraženi Gilmour bio u bliskom kontaktu s drugima, kapetan obrisao snimku

21.06.2021 u 16:34

Bionic
Reading

Kapetan Škotske Andy Robertson izbrisao je snimku koja dokazuje da je Billy Gilmour koji je pozitivan na Covid-19 bio u bliskom kontaktu s njim i kolegom iz reprezentacije

Kapetan škotske reprezentacije Andy Robertson izbrisao je videosnimku na kojoj se vidi kako igra stolni tenis Johnom McGinnom i Billyjem Gilmourom za kojeg je u ponedjeljak ujutro objavljeno da je pozitivan na Covid-19, pišu škotski mediji.

Ubrzo nakon što je objavljena vijest da je Gilmour bio pozitivan na Covid1-19 u ponedjeljak ujutro pojavila se snimka napravljena u hotelu gdje odsjeda škotska reprezentacija na kojoj se vidi Gilmour kako igra ping pong.

Video objavljen na Robertsonovom Instagramu prikazuje Gilmoura zajedno s McGinnom kako igraju stolni tenis. Nakon toga je videosnimka obrisana.

Škotski nogometni savez je objavio da Gilmour nije bio u bliskom kontakt ni sa kim iz momčadi.

Svi ostali testovi na koronavirus napravljeni u škotskoj reprezentaciji u ponedjeljak bili su negativni, a Škotski nogometni savez komuncira s Engleskim zavodom za javno zdravstvo vezano za Gilmourove 'bliske kontakte', no nitko nije identificiran. 

Provedeno je još jedno testiranje među škotskim reprezentativcima u ponedjeljak kasnije tijekom dana, nakon što je Gilmour stavljen u izolaciju, i svih 25 igrača je bilo negativno. 

Škotska i Hrvastka igraju u utorak u 21 sat odlučujuću utakmicu u skupini D za obje reprezentacije i objema je potrebna pobjeda za prolazak u osminu finala EURA.