ABA LIGA - MAJSTORICA

Sramotna uvertira u Beogradu, a zatim je Zvezda ponizila Budućnost na način kakav se ne pamti

Bionic
Reading

Crvena zvezda je vratila naslov u ABA ligi nakon što je u petoj odlučujućoj utakmici razbila Budućnost 97:54 (18-13, 29-8, 27-16, 23-17). i tako slavila u seriji 3-2, a izborila je i nastup u Euroligi sljedeće sezone

Posljednji ovosezonski susret ABA lige odigran u neregularnim uvjetima u dvorani 'Aleksandar Nikolić' u Beogradu. Zbog fizičkog napada na igrače Budućnost kada su izašli na zagrijavanje, početak utakmice je kasnio sat vremena, iako je nevjerojatno da se nakon takvog incidenta izašlo na teren.

Iz Budućnosti su objavili kako su njezini igrači gađani 'mogućim tvrdim predmetima, kovanicama, baterijama za telefon, kamenjem, punim flašama, dijelovima metle, upaljačima, stolicama... Gordić je gađan stolicom koju je bacio navijač iz partera'.

A na parketu smo gledali neravnopravnu utakmicu. Izgleda da je na igrače Budućnosti utjecalo sve što se događalo uoči susreta pa nisu pružili nikakav otpor. Nakon deset minuta bilo je 18:13, a zatim je razlika samo rasla.

Na poluvrijeme se otišlo s 47:21, poslije treće četvrtine bilo je 74:37 da bi završilo s nevjerojatnih 97:54.

  • +4
Finale ABA lige, Crvena zvezda - Budućnost Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Kelvin Rivers je sa 21 košem bio najefikasniji kod Crvene zvezde, dok je Norris Cole ubacio devet poena za Budućnost.

Za Crvenu zvezdu ovo je četvrti naslov pobjednika ABA lige, nakon 2015., 2016. i 2017 godine, a ovim naslovom osigurala je i nastup u Euroligi sljedeće sezone.

ABA liga - slavlje Zvezde Izvor: Društvene mreže