nba doigravanje

Bogdanović za oproštaj od ove NBA sezone ubacio 22 koša; Boston pomeo Indianu

21.04.2019 u 22:06

Bionic
Reading

Košarkaši Bostona prva su momčad koja se probila u drugi krug ovogodišnjeg NBA doigravanja, nakon što su i u četvrtoj utakmici prvog kruga kao gosti svladali Indianu sa 110:106, a najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je u svojoj posljednjoj utakmici ove sezone ubacio 22 koša uz osam skokova i tri asistencije.

Bostonu je ovo prva 'metla' u doigravanju od 2011. godine, kad su u prvom krugu sa 4-0 pomeli New York Knickse. U drugom krugu Boston će igrati protiv boljeg iz saraza Milwaukeeja i Detroita, u kojem Bucksi imaju prednost od 3-0, a Pistonsi će u četvrtoj utakmici pred svojim navijačima pokušati izbjeći sudbinu koju su doživjeli Pacersi.

I ovaj je dvoboj bio vrlo sličnog scenarija kao u prethodne dvije utakmice ove serije, u kojima su Celticsi imali više raspoloženih igrača u izjednačenoj završnici. U posljednjih pet i pol minuta Boston je ušao s košem prednosti (84:83), da bi tri i pol minute prije kraja Celticsi imali +10 (95:85), nakon što je Gordon Hayward ubacio šest koševa, Marcus Morris pogodio tricu i Jayson Tatum zakucao. Do kraja dvoboja Boston je mirno održavao stečenu prednost.

Celticsi su imali sedmoricu košarkaša s dvoznamenkastim učinkom, a trojica igrača s klupe ubacila su 49 koševa. Hayward je sa 20 poena bio najbolji strijelac Bostona, Marcus Morris je ubacio 18, a Terry Rozier 11 poena. Jayson Tatum je postigao 18 koševa, a Kyrie Irving i Al Horford po 14, s time da je startni centar tome dodao i 12 skokova uz pet asistencija. Jaylen Brown je postigao 13 poena.

Uz Bogdanovića, kod Pacersa su dvoznamenkasti učinak imali Tyreke Evans sa 21 košem, Darren Collison je ubacio 19, Domantas Sabonis 14, a Myles Turner 13.