NIKO KOVAČ U KOLUMNI

'Sramota je da Hrvatska nema pristojan stadion'

23.04.2010 u 09:28

Bionic
Reading

Izišao je prvi broj mjesečnog magazina Hrvatskog nogometnog saveza. Jedan od najzanimljivijih tekstova kolumna je bivšeg kapetana reprezentacije Nike Kovača, u kojoj se dotaknuo i stadiona

Niko Kovač uvijek je znojem natopio dres. Zbog svoje požrtvovnosti, bio je omiljen kod navijača. Kakav je bio beskompromisan na travnjaku, takav je i u svom tekstu. U kolumni za HNS-ov mjesečnik bivši vođa naše nacionalne vrste pisao je o stanju i šansama reprezentacije i gorućem problemu – stadionu.

Kovač u kolumni naglašava da za svaki uspjeh nisu zaslužni samo igrači, nego i stožer, mediji, a ponajviše navijači. On predviđa da ćemo biti još moćniji bez obzira na neodlazak u Južnoafričku Republiku.

Osvrnuo se i na kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj te mu se ne sviđa što smo na papir stavljeni kao favoriti. Smatra da za uspjeh Hrvatskoj treba zdravlja i da će izbornik Slaven Bilić sa suradnicima 'najbolje znati koji će se igrači moći psihofizički nositi i iznijeti taj teret kvalifikacija'.

Nekadašnji 'maratonac' sredine terena smatra da hrvatski nogomet 'ima perspektivu i golem igrački potencijal.'

Na kraju je Kovač svoju kolumnu završio u crnom tonu.

'Boli me jedna druga stvar koju ne mogu riješiti nogometaši, a to je stadion. Sramota da tako ugledna reprezentacija nema pristojan stadion. Često se piše da su sportaši najbolji veleposlanici zemlje, a Vatreni su bezbroj puta bili u toj ulozi iako nemaju svoj 'dom'. Za nogometaše je stadion 'dnevni boravak', a u 21. stoljeću hrvatski nogometaši ga nemaju. Pa zar nisu zaslužili da im se to pitanje riješi? No nitko za to ne haje niti čuje 'očajnika' koji umjesto apela za kruhom priziva 'stadiona, stadiona, gospodaru!''