NBA DOIGRAVANJE

Spursi u finalu Zapada, Knicksi se zasad spasili ispadanja

17.05.2013 u 08:49

Bionic
Reading

Košarkaši San Antonio Spursa drugi su finalisti Zapadne konferencije NBA lige, nakon što su slavljem na gostovanju kod Golden Statea u Oracle Areni 94:82 došli i do ukupne pobjede u seriji 4-2

Spursi su dobili tri od četiri četvrtine u susretu, a na kraju su se uspjeli odhrvati završnom naletu domaćina i izboriti finale protiv Memphis Grizzliesa koje počinje utakmicom u nedjelju. Spursima je to drugi uzastopni konferencijski finale i osmi u zadnjih 15 godina.

Tim Duncan ubacio je 19 koševa uz 6 skokova, Kawhi Leonard dodao je 16 koševa uz 10 skokova, a Tony Parker upisao je 10 od 13 svojih koševa ukupno u posljednjoj četvrtini. Ukupno su Spursi imali petoricu igrača sa dvoznamenkastim brojem koševa, a među njima su bili i Thiago Splitter kojem je 14 koševa najbolji učinak karijere u doigravanju, te Danny Green sa 11 koševa. Manu Ginobili bio je dvoznamenkast, ali u asistencijama (11).

Kod Golden Statea je najefikasniji usprkos problemima sa lijevim gležnjem bio Stephen Curry sa 22 koša, ali i slabim šutom iz igre 10-25. Općenito su Warriorsi gađali iz igre tek 39 posto, za razliku od Spursa koji su bili na 45 posto šuta. Jarrett Jack ubacio je 15 koševa kod Warriorsa, Carl Landry 11, a Klay Thompson 10 koševa.


U Istočnoj konferenciji New York Knicksi su u svom Madison Square Gardenu savladali Indiana Pacerse 85:75 i izbjegli eliminaciju budući su smanjili zaostatak u polufinalnoj seriji na 3-2.

Carmelo Anthony nosio je Knickse sa 28 koševa, Chris Copeland ubacio je 13 koševa s klupe za pričuve, isto kao u J.R. Smith, dok je Raymond Felton pridodao 12 koševa, 5 skokova i 4 asistencije. Kod Indiane je najefikasniji bio Paul George sa 23 koša, David West upisao je 17 koševa i 10 skokova, dok je D.J. Augustin ubacio 12 koševa.

Indiana će pokušati okončati seriju u šestoj utakmici u subotu u svom Bankers Life Fieldhouseu, u kojem su ove sezone u doigravanju na savršenom omjeru 5-0. Ne uspiju li u tome, potencijalna sedma utakmica igrat će se onda u ponedjeljak u Madison Square Gardenu.

NBA doigravanje, konferencijski polufinale

Istočna konferencija

New York (2) - Indiana (3) 85:75
(Indiana vodi u seriji 3-2)

Zapadna konferencija

Golden State (6) - San Antonio (2) 82:94
(San Antonio je dobio seriju 4-2)