bomba iz Španjolske

Sprema se veliki posao na Santiago Bernabeuu; Ako je ovo istina, Real Madrid će iduće sezone dominirati svjetskim nogometom kao nikada do sada

08.07.2020 u 14:12

Bionic
Reading

Tri megazvijezde se nude Real Madridu i čekaju poziv 'kraljeva', a ako se realizira taj posao iduće sezone ćemo gledati jednu od najmoćnijih ekipa u povijesti nogometa

Poznati španjolski list Marca na svojoj je naslovnici donijela pravu senzaciju. Oni tvrde da Kylian Mbappé, Kai Havertz i Eduardo Camavinga ne žele potpisivati nove ugovore sa svojim klubovima zato što čekaju Real Madrid i potencijalni transfer. Ove tri megazvijezde kupuju zapravo vrijeme Realu koji s pravim potezom može, posebice sada u doba korone i krize koja dolazi, dobiti velika pojačanja s puno manje muke nego ranije.

Mbappé je već neko vrijeme veliki san Reala i Zinedinea Zidanea koji želi dovesti igrača koji bi odmah pojačao ekipu. Mladi francuski napadač je upravo to. U 119 utakmica za PSG je zabio 90 golova, a u protekloj sezoni u francuskoj ligi je bio najbolji strijelac s 32 gola. U PSG je stigao iza Monaca 2017. godine za 170 milijuna eura čime je postao drugi najskuplji igrač u povijesti, iza suigrača Neymara koji je plaćen 222 milijuna. Ugovor mu vrijedi do lipnja 2022. godine, a PSG želi s njim dogovoriti i produljenje istog.

Drugo megapojačanje koje je na meti Reala, Kai Havertz, slovi za jednog od najvećih talenata današnjice. Ove sezone je zabio 17 golova u Bundesligi, a prošle je ta brojka bila 20 što je i više nego odlično za jednog veznjaka. Ovoga ljeta navodno želi napustiti klub i osluškuje signale sa Santiago Bernabeua. I njemu ugovor vrijedi do ljeta 2022. godine, ali on želi otići već sada. Zainteresiran je i Chelsea, ali Havertz čeka Real.

Još jedan veznjak čeka poziv iz Madrida, a riječ je o 17-godišnjem ekstra talentiranom veznom igraču Rennesa Eduardu Camavingi koji je oduševio u prvoj francuskoj ligi u kojoj je igrao u svih 25 utakmica ove sezone, a u početnoj postavi bio u njih 24. Ukupno je u sezoni skupio 36 nastupa i mnogi kažu da je pravi igrač za budućnost Reala.

Camavinga je postao najmlađi profesionalac u povijesti Rennesa kada je debitirao još 2018. godine sa samo 16 godina i jednim mjesecom. U klubu je od 11 godine i smatraju ga jednim od najvećih talenata francuskog nogometa. Za sada može nastupati samo za Kongo odakle su njegovi roditelji, ali kako od svoje druge godine živi u Francuskoj u procesu je dobivanja državljanstva.

Sve je sada na Real Madridu koji bi mogao ostvariti svoje tri velike želje i to za puno manje novaca od očekivanog. Igrači žele doći, čekaju poziv iz Madrida, a koronavirus bi mogao smanjiti i zahtjeve klubova u smislu odštete. Real je neko vrijeme već štedio i možda je upravo sada vrijeme za veliki šoping.