tresu se tribine

Sprema se veliki navijački spektakl, u nekoliko sati Poljud gotovo raspodan! Ruse čeka 'pakao', Hrvate snažna podrška na putu za Katar

26.10.2021 u 09:19

Bionic
Reading

Ponovno će se tribine Poljuda tresti od dobrih vibracija i podrške Vatrenima. Nekoliko sati bilo je dovoljno da 'planu' ulaznice za zapadnu, istočnu i južnu tribinu

Ponovno će se tribine Poljuda tresti od dobrih vibracija i podrške Vatrenima. Prodaja ulaznica za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Rusije koja je na rasporedu 14. studenoga započela je u jučer u 13 sati, a samo nekoliko sati kasnije splitski stadion je bio gotovo rasprodan.

Prvo su razgrabljene ulaznice za zapadnu i istočnu tribinu, potom i za južnu, a u prodaji je ostalo ponešto ulaznica za sjevernu.

Ne bude li senzacija Hrvatska i Rusija će tog 14. studenoga (15 sati) igrati odlučujuću utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Ruse prije splitskog okršaja čeka domaći susret protiv Cipra, dok Hrvatska gostuje na Malti. Nakon kiksa Hrvatske u Osijeku protiv Slovačke (2:2) i pobjede Rusije na gostovanju kod Slovenije Vatreni zaostaju dva boda za Rusima. Ukalkuliramo li pobjede obiju reprezentacija uoči poljudskog susreta Hrvatskoj će zbog dva boda zaostatka u Splitu trebati pobjeda za izravan plasman u Katar. Rusiji će dovoljan biti i bod.

Prije toga Rusija igra na svom terenu protiv Cipra, Hrvatska gostuje na Malti, a Rusija trenutno ima dva boda više od Dalićeve momčadi.

Draž utakmici može oduzeti tek posrtanje Hrvatske na Malti. Samo tri osvojena boda jamče spektakl na Poljudu pred 30 000 navijača. Uostalom, ovakav interes te prekrasne uspomene s nedavnog susreta protiv Slovenije i one iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Mađarske silan su motiv Hrvatima da na Poljudu zaigraju utakmicu koja ih može odvesti na Svjetsko prvenstvo bez dodatnih kvalifikacija i komplikacija.