ODLAZAK IZ RED BULLA

Sprema se šokantan povratak u F1: Deset minuta je udaljen od ponovnog utrkivanja

12.05.2023 u 08:22

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo mogao bi se vratiti u Formulu 1 kao glavni vozač i to u roku od nekoliko tjedana te će tako napustiti ulogu rezerve u Red Bullu

Australska zvijezda mogla bi se vratiti utrkama već ove sezone s AlphaTaurijem koji je spreman otkantati svog vozača/novaka, Nycka de Vriesa, koji se bori s problemima.

Red Bullov savjetnik za moto sport Helmut Marko navodno je de Vriesu dao ultimatum da poboljša svoje performanse do lipnja ili će biti smijenjen, ali je i govorio kako je Ricciardo 'deset minuta' udaljen od ponovnog natjecanja u Formuli 1.

To bi značilo povratak australskog vozača u AlphaTauri, gdje se prethodno utrkivao dvije sezone 2012. i 2013. prije nego što je prešao u Red Bull Racing.

'Definitivno sam još uvijek na stvarno dobrom mjestu – jako sam sretan s ovim', rekao je o svojoj ulozi rezervnog vozača u 2023. Ricciardo, ali je i dodao:

  • +11
Formula 1, Velika nagrada Miamija, 7.5.2023. Izvor: EPA / Autor: CRISTOBAL HERRERA

'Znači li to da sam sretan radeći ovo sljedeće dvije ili tri godine? Vjerojatno ne. Ali mislim da je za ovu godinu to svakako dobra stvar za mene. Želim se vratiti na start sljedeće godine. Osjećam da sigurno postoji neki nedovršen posao. Ostajem u tijeku i ostajem spreman.'

Izgleda da će dobiti priliku i prije nego što je očekivao…