PA DOKLE VIŠE...

Ako se nešto ne promijeni pitanje je trenutka kad će se u Formuli 1 dogoditi tragedija

10.05.2023 u 14:13

Bionic
Reading

Nastavljaju se problemi u Formuli 1 s neopreznim djelatnicima i drugim osobama koje su na neki način vezane uz utrke

Utrke Formule 1 izgleda da su sve su slabije organizirane, barem što se tiče osiguranja i pitanje je trenutka kada će se dogoditi tragedija ako se nešto ne poduzme. Najnoviji incident dogodio se na VN Miami.

Lando Norris je skrenuo u boks te je za dlaku promašio pješaka koji mu je bio na putu. FIA istražuje taj incident koji se dogodio u petom krugu od 57, a za osobu koja je bezbrižno hodala ispred vozača McLarena vjeruje se da je lokalni šerif.

'Svjesni smo incidenta i istražujemo ga s organizatorima', poručila je FIA.

Inače, incident se dogodio samo tjedan dana nakon što je Alpineov Esteban Ocon zamalo pregazio desetak ljudi koji su bili na ulazu u boks kako bi se pripremili za slavlje nakon utrke tijekom VN Azerbajdžana, a utrka još nije bila gotova za sve bolide.

Tu je epizodu Ocon opisao kao potencijalnu 'katastrofu', dok je on ulazio u posljednjem krugu na promjenu guma. Istražila ga je FIA, koja je ažurirala svoje propise uoči utrke u Miamiju.

  • +11
Formula 1, Velika nagrada Miamija, 7.5.2023. Izvor: EPA / Autor: CRISTOBAL HERRERA

Zabranili su 'mehaničarima da se sele iz svojih garaža u zatvoreno parkiralište', a 'drugom osoblju ili VIP osobama da uđu u boksove, sve dok posljednji ne prođe kroz cilj.'

FIA je upozorila da će 'svako kršenje pravila rezultirati uklanjanjem propusnica dotičnim timovima s narednih natjecanja i potencijalnim prijavljivanjem timova koji su prekršili pravila.'