NOVA OFENZIVA

Sportskoj televiziji primat na atletiku

18.07.2011 u 15:19

Bionic
Reading

Sportska televizija (SPTV), prva nacionalna sportska televizija u Hrvatskoj, stekla je prava za emitiranje osam najatraktivnijih atletskih prvenstava u razdoblju od 2011. godine do 2013. godine te će jedina u Hrvatskoj gledateljima omogućiti praćenje tih natjecanja u prijenosu uživo

Sportska televizija (SPTV) u iduće tri godine emitirat će uživo dva svjetska prvenstva na otvorenom (SP Daegu 2011; od 27. 8. - 4. 9. 2011., SP Moskva 2013; 10. - 18. 8. 2013), dvoransko SP u Istanbulu 2012. (9.-11.3.2012.) te još pet velikih atletskih događaja (maratoni, polumaratoni i crossovi).

Gledatelji na području cijele Hrvatske u iduće tri godine atletske velikane poput Blanke Vlašić, Usaina Bolta i Jelene Isinbajeve te njihove sportske uspjehe moći će pratiti upravo na SPTV-u, i to uz prijenos uživo i online na www.sptv.hr.

Sportska televizija dobila je i odobrenje Svjetske atletske federacije (IAAF), a dogovor o kupnji televizijskih prava za velika atletska sportska natjecanja postignut je s tvrtkom IEC in Sport, koja je ovlaštena za prodaju prava za emitiranje atletskih i ostalih sportskih događaja. SPTV i IEC od početka emitiranja programa imaju uspješnu međusobnu suradnju.

'Postignuti dogovor pokazuje put kojim će SPTV ići i u budućnosti. Pratit ćemo hrvatske sportaše i velike svjetske sportske događaje i zvijezde na radost svih hrvatskih gledatelja. Natjecanja u atletici nisu jedina velika svjetska natjecanja koja će SPTV prenositi. Naime, gledatelji će na SPTV-u moći pratiti i SP u ragbiju, EP u odbojci i druga velika natjecanja', izjavio je glavni urednik Sportske televizije Jura Ozmec.

Podsjetimo, Europsko prvenstvo u muškoj odbojci održat će se od 10. i 11. rujna 2011. u Austriji i Češkoj, a Svjetsko prvenstvo u ragbiju na Novom Zelandu od 9. rujna do 23. listopada 2011. godine.

SPTV je počeo emitirati program u travnju ove godine te je privukao velik broj vjernih gledatelja i ljubitelja sporta. SPTV je otvorio prostor i manje zastupljenim sportovima te je usmjeren na poticanje razvoja ukupnog sporta. Program je besplatan i dostupan svima u Hrvatskoj bez ikakve dodatne naknade ili plaćanja. Sportska je televizija u vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) te surađuje sa svim nacionalnim sportskim savezima.